Forum Discussion

Sopczinhosan's avatar
5 years ago

Problem z uruchomieniem multi w BF3

Witam.

Mam problem z uruchomieniem multiplayera w bf3 a dokładnie z wejściem na serwer, kiedy próbuje wejść na jakikolwiek serwer

na niebieskim pasku wyświetla się "JOINING SERVER" przez kilka minut po czym pokazuje na steam że gra nie jest odpalona.

Próbowałem naprawiać problem poprzez Origin jak i w plikach gry ale nic to nie dało, proszę o pomoc z tym problemem.

4 Replies

• Siema @Sopczinhosan

Dzięki za info. W pierwszej kolejności sprawdź spójność plików poprzez klienta Steam. 

1) Na stronie gry w bibliotece wybierz Zarządzaj > Właściwości.
    2) Wybierz zakładkę Pliki lokalne i kliknij przycisk Sprawdź spójność plików gry.

Jeżeli będziesz dalej miał problemy z trybem multiplayer, spróbuj:

1) Uruchomić grę poprzez Origin. (w tle musi być włączony również klient Steam). 

2) Poczekaj aż załaduje Ci się Battlelog (nie próbuj na razie dołączyć do żadnego serwera).

3) Przełącz Origin w tryb offline.

4) Spróbuj sprawdzić, czy uda ci się połączyć z serwerem korzystając z Battlelog. 

Daj znać, czy udało Ci się rozwiązać Twój problem. 

• Próbowałem jak napisałeś ale dalej to samo. 

Również próbowałem odinstalować i zainstalować jeszcze raz grę ale też nic nie pomogło.

• EA_Cekiel's avatar
    EA_Cekiel
    Icon for EA Staff rankEA Staff
    5 years ago

@Sopczinhosan Dzięki za spróbowanie i informacje na temat dodatkowo wykonanych przez Ciebie kroków.

Na wypadek gdyby Twój problem dotyczył uszkodzonego pliku ustawień, spróbuj wyłączyć przechowywanie danych w chmurze dla tej gry. Opcja ta znajduje się we właściwościach gry na karcie "Zapisy gier w chmurze".

Po czym w Dokumentach zmień nazwę folderu "Battlefield 3" na "Battlefield 3 - kopia zapasowa". W dalszej kolejności uruchom grę i spróbuj połączyć się z trybem multiplayer. Po jej uruchomieniu w Dokumentach gra powinna utworzyć nowy folder o nazwie "Battlefield 3".  

Jeżeli Twój problem dotyczył uszkodzonego pliku tymczasowego ustawień, powyższe kroki powinny rozwiązać Twój problem. 🤞

• @EA_CekielRównież to nie pomogło jednak zauważyłem że tym razem również od razu włączył się Origin tak jak to było przed pojawieniem się tego problemu, jak również w dokumentach nie pojawił się nowy folder jak napisałeś i dalej jest ten sam ze zmienioną nazwą.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,146 PostsLatest Activity: 4 hours ago