Forum Discussion
17 Replies
Zastosowałem się do wszystkiego co zasugerowałeś oraz tego co było napisane w tamtej dyskusji. Po przejściu w tryb offline gra co prawda uruchamiała się jednak w zasadzie w tym samym momencie następował komunikat o błędzie. Sprawdziłem to za pomocą MSINFO i wyszło mi, że powodem kraszu jest avgshooka,dll, czyli część programu AVG. Zdziwiło mnie to gdyż nie używam od jakiegoś czasu tego programu. Chyba jakieś nie do końca odinstalowane resztki powodują problem.
Załączam plik DXDIAG, jednak wątpie a by był on potrzebny. Mój pc spełnia wymagania rekomendowane, nie mówiąc już o minimalnych. Gram na najnowszych sterownikach.
Jednak pomyłka. Nie jest to plik avgshooka tylko aswhooka. Nie mam pojęcia jakiego programu może on dotyczyć.
- EA_Kuba8 years ago
Community Manager
Hej @MorsfinPL,
aswhooka.dll to biblioteka programu Avast 🙂 Podobny problem został rozwiązany tutaj 🙂
Dzięki, rzeczywiście problem kraszu powodował Avast. Udało mi się uruchomić kampanię, wciąż jednak nie mogę liczyć na grę multi. Wypróbowałem kroki opisane przez @EA_Odix i niestety nie pomogły. Zrobię teraz reinstall Origina, przy moim interencie trochę mi to niestety zajmie :/. No ale cóż, mam nadzieję, że chociaż to pomoże.
Dobra sprawa wygląda tak:
1. Odinstalowałem prawie wszystko z komputera, zostawiłem tylko parę gier na steam.
2. Zrobiłem reinstall Origina i Hardline.
3. NIe uruchomiło się.
4. Zrobiłem jeszcze raz kroki podane przez @EA_Odix
5. Nie uruchomiło się.
Teraz mam pewność, że wina leży po stronie aplikacji... Ehh... Fajnie dbacie o swoich abonentów EA nie ma co. Kupiłem Origin Access dla Hardline'a i Hardlnline'a nie mam.
- Anonymous8 years ago
Dołączam się do problemu, dzwoniłem do EA i niestety ciągle chcą wmówić mi, że mam pewnie za słaby komputer...
-Intel Core i5 4460
-Palit GeForce 1050 Ti 4GB
-8GB RAM
Proszę o pomoc !
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
Panowie jeśli używacie antywirusów AVG, AVAST lub McAffe to macie rozwiązanie problemu. Prosimy o odinstalowanie ich w miarę możliwości gdyż jak w tym wątku było zgłaszane, powodują one właśnie taki stan rzeczy. Po dezinstalacji radzę użyć funkcji naprawy gry w Origin:
Raz jeszcze wykonajcie wymienione kroki w tym wątku, mianowicie:
- Przejdź do Dokumenty i zmień nazwę folderu BFH na np. BFH kopia.
- Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
- Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ)
- Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
- Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder BFH w Dokumentach
Użyjcie jeszcze innej domyślnej przeglądarki np. Firefox itp. aby uruchomić battlelog. Powodzenia!
- Anonymous8 years ago
Już ucieszony, bo przypomniałem sobie o McAffe, który był od dawna gdzieś przyczajony. Odinstalowałem go, zweryfikowałem pliki gry i niestety nic... Teraz ponownie pobieram grę, może załapie :/
EDIT : Reinstall gry okazał się niepotrzebny. Ciągle to samo. ☹️
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
@SchaBiceps Hej!
Jeśli powyższe kroki zaproponowane w tym poście nie pomogły, podeślij proszę jeszcze raport DxDiag do Twojej odpowiedzi. W ramach oczekiwania na Twój raport, możesz spróbować naprawy lub instalacji poniższych bibliotek:
- DXSETUP.exe z lokalizacji C:\Program Files (x86)\Origin Games\BFH\__Installer\directx\redist
- vcredist_64.exe z lokalizacji C:\Program Files (x86)\Origin Games\BFH\__Installer\directx\redist
Po instalacji/naprawie powyższych bibliotek, zrestartuj komputer i spróbuj uruchomić grę raz jeszcze. W kwestii dopytania, sama gra w trybie offline (Origin>Tryb Offline) startuje, tak?
- Anonymous8 years ago
Włączył się, kampania normalnie się odpala no ale tylko w trybie offline ☹️ Załączam plik dxdiag jak prosiłeś.
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
@SchaBiceps Hej!
Jeśli kampania ruszyła, tryb online też powinien. Gdy uruchamiasz grę następuje przekierowanie na stronę BATTLELOG, skąd strona komunikuję się z Origin celem uruchomienia danej mapy w trybie online. Jeśli korzystasz z jednej przeglądarki np. Firefox, spróbuj użyć alternatywnej np. Chrome, Opera itp. Dodatkowo sprawdź proszę czy używasz bez-wtyczkowej opcji uruchamiania gry:
Jeśli powyższe nie podziała, spróbuj jeszcze z samego katalogu gry C:\Program Files (x86)\Origin Games\BFH i uruchomić:
Daj znać jak poszło! 🤞
- Anonymous8 years agoJesteś wielki :D przełączenie tej opcji w ustawieniach pomogło 🙂 Dzięki!
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
Super, że pomogło :eahigh_file:. Jeśli mógłbym Cię prosić tylko o zaakceptowanie rozwiązania w odpowiedzi, która Ci pomogła, celem lepszej widoczności dla innych graczy z tym problemem. Pozdrawiam i polecam się na przyszłość! 🤓
Mi nie działa 😢
ja kończę z grami od EA niestety
Hej.
Ja miałem gorzej, nie miałem żadnych komunikatów.
Po prostu zero reakcji.
Zacząłem przeglądać to forum bo na pomoc telefoniczną w weekend nie ma co liczyć.
I zrobiłem tak jak wcześniej opisywali.
Z tą wzmianką że dla pewności do wyjątków w awast dodałem całe katalogi origin i oirigin games.
Potem uruchomiłem grę i dziwnym sposobem pokazało mi się jeszcze małe okno z windowsowskiego defendera czy zezwolić na połączenie z internetem ( dziwne bo niby jak jest awast to on nie powinien blokować).
No i gra hula jak ta lala 🙂 .
- @mnbt321napidwm potwierdzam najlepiej dodać do wyjątków cały folder wtedy idzie i kampania i online
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar4 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 2 days ago
- 10 days ago