Forum Discussion

Re: Battlefield Hardline się nie włącza - rozwiązanie

Dobra sprawa wygląda tak:

1. Odinstalowałem prawie wszystko z komputera, zostawiłem tylko parę gier na steam.

2. Zrobiłem reinstall Origina i Hardline.

3. NIe uruchomiło się.

4. Zrobiłem jeszcze raz kroki podane przez @EA_Odix

5. Nie uruchomiło się.

Teraz mam pewność, że wina leży po stronie aplikacji... Ehh... Fajnie dbacie o swoich abonentów EA nie ma co. Kupiłem Origin Access dla Hardline'a i Hardlnline'a nie mam.

12 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Dołączam się do problemu, dzwoniłem do EA i niestety ciągle chcą wmówić mi, że mam pewnie za słaby komputer...

-Intel Core i5 4460

-Palit GeForce 1050 Ti 4GB

-8GB  RAM 

Proszę o pomoc ! 

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@SchaBiceps @MorsfinPL 

Panowie jeśli używacie antywirusów AVG, AVAST lub McAffe to macie rozwiązanie problemu. Prosimy o odinstalowanie ich w miarę możliwości gdyż jak w tym wątku było zgłaszane, powodują one właśnie taki stan rzeczy.  Po dezinstalacji radzę użyć funkcji naprawy gry w Origin:

Raz jeszcze wykonajcie wymienione kroki w tym wątku, mianowicie:

1.  Przejdź do Dokumenty i zmień nazwę folderu BFH  na np. BFH  kopia
    2. Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie  (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) 
    3. Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ) 
    4. Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
    5. Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder BFH w Dokumentach

Użyjcie jeszcze innej domyślnej przeglądarki np. Firefox itp. aby uruchomić battlelog. Powodzenia! 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Już ucieszony, bo przypomniałem sobie o McAffe, który był od dawna gdzieś przyczajony. Odinstalowałem go, zweryfikowałem pliki gry i niestety nic... Teraz ponownie pobieram grę, może załapie :/

EDIT : Reinstall gry okazał się niepotrzebny. Ciągle to samo. ☹️

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    8 years ago

@SchaBiceps Hej!

Jeśli powyższe kroki zaproponowane w tym poście nie pomogły, podeślij proszę jeszcze raport DxDiag do Twojej odpowiedzi. W ramach oczekiwania na Twój raport, możesz spróbować naprawy lub instalacji poniższych bibliotek:

• DXSETUP.exe z lokalizacji C:\Program Files (x86)\Origin Games\BFH\__Installer\directx\redist
    • vcredist_64.exe z lokalizacji C:\Program Files (x86)\Origin Games\BFH\__Installer\directx\redist 

Po instalacji/naprawie powyższych bibliotek, zrestartuj komputer i spróbuj uruchomić grę raz jeszcze. W kwestii dopytania, sama gra w trybie offline (Origin>Tryb Offline) startuje, tak? 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Włączył się, kampania normalnie się odpala no ale tylko w trybie offline ☹️ Załączam plik dxdiag jak prosiłeś.

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    8 years ago

@SchaBiceps Hej!

Jeśli kampania ruszyła, tryb online też powinien. Gdy uruchamiasz grę następuje przekierowanie na stronę BATTLELOG, skąd strona komunikuję się z Origin celem uruchomienia danej mapy w trybie online.  Jeśli korzystasz z jednej przeglądarki np. Firefox, spróbuj użyć alternatywnej np. Chrome, Opera itp. Dodatkowo sprawdź proszę czy używasz bez-wtyczkowej opcji uruchamiania gry:

Jeśli powyższe nie podziała, spróbuj jeszcze z samego katalogu gry C:\Program Files (x86)\Origin Games\BFH i uruchomić:

Daj znać jak poszło! 🤞

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Jesteś wielki :D przełączenie tej opcji w ustawieniach pomogło 🙂 Dzięki!
  • EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    8 years ago

@SchaBiceps 

Super, że pomogło :eahigh_file:. Jeśli mógłbym Cię prosić tylko o zaakceptowanie rozwiązania w odpowiedzi, która Ci pomogła, celem lepszej widoczności dla innych graczy z tym problemem. Pozdrawiam i polecam się na przyszłość! 🤓

• Hej.

Ja miałem gorzej, nie miałem żadnych komunikatów.

Po prostu zero reakcji.

Zacząłem przeglądać to forum bo na pomoc telefoniczną w weekend nie ma co liczyć.

I zrobiłem tak jak wcześniej opisywali.

Z tą wzmianką że dla pewności do wyjątków w awast dodałem całe katalogi origin i oirigin games.

Potem uruchomiłem grę i dziwnym sposobem pokazało mi się jeszcze małe okno z windowsowskiego defendera czy zezwolić na połączenie z internetem ( dziwne bo niby jak jest awast to on nie powinien blokować).

No i gra hula jak ta lala 🙂 .

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,110 PostsLatest Activity: 12 days ago