Forum Discussion
33 Replies
Jest tak szansa 🙂 Gdyby nie miało pomóc nie byłoby proponowane.
Oprócz powyższych koniecznie zaktualizuj sterowniki graficzne i wyłącz zapisywanie stanów gry w chmurze. (Naciśnij PPM na okładkę gry > Właściwości gry > Zapisy gier w chmurze)
Wykonaj też test DXDIAG i zamieść jego wyniki w załączniku.
- Anonymous8 years ago
Niestety, ale nic nie pomogło
- Anonymous8 years agou mnie tak samo
Spróbujcie także:
WYCIĘCIE (np. na Pulpit) folderu twinkle z katalogu ustawień gry ( Battlefield 1 w bibliotece Dokumenty) i restart gry!
ODŁĄCZENIE PADA przed uruchomieniem gry.
DODATKOWO:
- Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
- Zmień nazwę folderu Battlefield 1 w bibliotece Dokumenty na np. Battlefield 1 kopia
- Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ)
- Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
- Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder Battlefield 1 w Dokumentach oraz sama gra powinna uruchomić się w domyślnych ustawieniach!
ORIGIN
Odinstalujcie następnie program Origin (nie spowoduje to usunięcie gry ) > Programy i funkcję
Pobierzcie najnowszą wersję z naszej strony
Zainstalujcie Origin z domyślnymi ustawieniami!
Uruchomcie następnie skrót do aplikacji Origin, jako Administrator! - instrukcjaANTYWIRUS I INNE APLIKACJE
Wyłączcie celem testowym antywirus, który może blokować uruchomienie/aktywacje gry, szczególnie wrażliwe są AVG/AVAST, McAfee, Malware-bytes, jak i również programy typu nakładki: Fraps, Msi Afterburner, NZXT CAM, Asus OC itp. jak i programy typu Teamviewer i tak dalej.... Jeśli program mimo wyłączenia, nadal działa w tle, uruchom system w trybie CZYSTEGO ROZRUCHUNie zapomnijcie też o wspomnianym wcześniej raporcie dxdiag.
Witam mam ten sam problem po uruchomieniu gierki po jakimś czasie gra się wyłącza , nie pokazują się żadne błędy zrobiłem to co wyżej i nic . Mój dxdiag czy coś z niego wynika ?
Jak widzę masz procesor z serii Ryzen. W tym przypadku na 90 % jest to problem z aktualizacją systemową Windows KB4284835. Odinstaluj ją, a wszystko powinno wrócić do normy.
- Anonymous8 years ago
po wycięciu pliku twinkle straciłem wszystkie postępy w kampanii i multiplayer
- Anonymous8 years ago
Ja właśnie też nam Ryzena 1400. Spróbuje odinstalować starą aktualizacje
- Anonymous8 years ago
Też mam Ryzena ale 5 1500X
- Anonymous8 years ago
Czy nadal wyrzuca was z gry po odinstalowaniu starej aktualizacji ?
Nie mogę nigdzie znaleźć tej aktualizacji żeby ją usunąć
edit: znalazłem usunąłem + wyczyściłem pamięć podręczą orgien , dam znać wieczorem czy pomogło
- Anonymous8 years ago
I jak ?
Zagrałem 2 mapki od kiedy zrobiłem te "kroki" i puki co nie wywaliło , tylko u mnie to różnie było czasem po 5 min czasem po 1h
- Anonymous8 years agoUsunąłeś tą aktualizacje ?
Napisz czy wywala Cię po dłuższym czasie grania U wielu osób na angielskich forach po usunięciu wspomnianej aktualizacji problem znikał. Dlatego Wam też polecam to zrobić.
- Anonymous8 years ago
Więc to "wyłączanie" się gry jest spowodowane procesorem AMD Ryzen ?
W moim przypadku jest do AMD Ryzen 5 1500X więc też mam usunąć tą aktualizacje czy pierw podesłać dxdiag ?
Można tak powiedzieć 🙂 Ryzeny mają problem z tą aktualizacją windowsa. Nie musisz podsyłać DXDIAG. Odinstaluj aktualizację i wszystko powinno wrócić do normy.
Przeniosłem Twój temat do głównego wątku związanego z tym problemem. Jak widzę także masz kartę AMD Ryzen więc odinstaluj wspomnianą w tym wątku aktualizację systemową.
- Anonymous8 years agojak to zrobić?
Przykładową instrukcję znajdziesz TUTAJ.
Przeniosłem Twój post do zbiorowego tematu.
- Anonymous8 years ago
Czy komuś udało się rozwiązać problem i ma skuteczny sposób na to?
Przejrzyj cały temat. Aktualnie jedynym w pełni działającym sposobem jest odinstalowanie wspomnianej aktualizacji Windows.
Niestety ponownie mnie wywaliło z gry zaczyna mnie to irytować , myślę że jedynym rozwiązaniem może być postawienie systemu od nowa
- Anonymous8 years agodzięki ...działa 🙂
Jesteś pewny, że w ostatnich dniach system znów się sam nie zaktualizował? Warto sprawdzić.
Scaliłem Twój temat ze zbiorowym skupionym na tym problemie. Znajdziesz tu kroki, które pomogą Ci sobie z nim poradzić.
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar9 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 2 days ago
Battlefield. BfV.exe
Solved7 days ago- 27 days ago