Forum Discussion

Re: [Info] BF 1 spadki FPS - informacje i obejścia!

U mnie to samo. Tradycja patchy od Dice podtrzymana. Jeden krok w przód i cztery w tył. Od pierwszego patcha po dodatku nie można grać normalnie. Wydałem masę kasy na Premium i *. Jak kolega przeczytałem wszystko co się da i tak samo robiłem rzeczy o których rozmawiałem z supportem. Wcześniej mogłem grać w multi nawet na ultra na 60 klatkach spokojnie a teraz szkoda gadać. Też podsyłałem pliki DXDIAG. Mówienie, że to problem lokalny (czyli samej konfiguracji kompa) to bzdura. Jak widać problem jest globalny. Brak słów na taką zlewkę.

Moja konfiguracja:

Intel I5 6600k

Asus b150 Pro Gaming

16 GB Ram w dual channel

EVGA GF 970 4 BG Ram

7 Replies

• Poddałem się i zrobiłem czystą instalację 1703. Jak już to nie pomoże to zostaje chyba tylko i wyłącznie stary dobry windows 7
  • USARZ's avatar
    USARZ
    8 years ago
    Ja też robiłem. Wyłączałem wszystko w tle i nawet robiłem czysty rozruch. Formatowałem C (nie fabryczne tylko format). Mają nas w * i takim czymś zbiechęcają
  • No i niestety miałeś racje, Clean install gówno daje... w takim wypadku nie mam pojęcia już co jeszcze można zrobić ;/

• No i niestety miałeś racje, Clean install g* daje... w takim wypadku nie mam pojęcia już co jeszcze można zrobić ;/

• USARZ's avatar
    USARZ
    8 years ago
    Wszystko zgrało się w czasie bardzo niekorzystnie. Creators Update, DLC i patche (krok do przodu i trzy w tył) no i spartaczone stery od grafy. Biorąc pod uwagę to, że partnerem Dice jest AMD to może z ostatnim DLC BF1 będzie grywalny. Może CoD nie popełni tego błędu i będzie się trzeba przerzucić.
  • USARZ's avatar
    USARZ
    8 years ago
    Mi pomgoło zostawienie włączonego trybu gier w Win10
  • Też mam problemy z wydajnością. Jeszcze w maju na początku czerwca było normalnie grać na ultra w 60 klatkach na dużych mapach. Teraz strasznie spadają klatki podczas wczytywania i samej rozgrywki. Dropy zdarzają się nagle i są sekundowe nawet jak nic się nie dzieje na ekranie. Podejrzewam aktualizacje do windowsa( mam creators update najświeższą wersje) albo do gry. Optymalizacja pełnoekranowa i tryb gry wyłaczone i te dvr też. Wcześniej też był taki problem ale wyłaczenie optymalizacji pełnoekranowych rozwiązało problem a teraz już nie. Wydałem łącznie na grę 338 zł i nie mogę normalnie grać. Jakieś nowe pomysły, rozwiązania?

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,084 PostsLatest Activity: 3 days ago