Forum Discussion
166 Replies
- Powiem wam tak. Różnica jest kolosalna, ale stuttering dalej występuje. Gra ładuje się tak samo długo, ale działa o wiele wydajniej i o wiele płynniej. Co do spadków to są one żadziej, ale niestety dalej są. Dodali monitor karty graficznej do menagera zadań, super opcja ;p ogółnie jest dobrze, ale nie do końca ;p czekam jeszcze na oficjalną wersję i poprawki sterowników do niej
- Czyli jest jeszcze nadzieja 🙂
- Anonymous8 years ago
Kiedy ma wyjść oficjalna aktualizacja windowska?
- 17 pazdziernik
Spayero napiszesz coś więcej o aktualizacji ? Już trochę ją masz. Podziel się jakimś info 🙂
- Co konkretniej Cię interesuje? W zasadzie to główne zmiany z jakimi do tej pory się spotkałem to w managerze zadań dodano licznik wydajność dla kart graficznych oraz masz pokazane jakim procesem, która grafika się zajmuje aktualnie. Dodali też kontakty MS, Xbox, Outlook jako komunikator obok zegara i możliwość zsynchrobizowania telefonu z komputerem, wtedy możesz na przykład kontynuować oglądanie strony na kompie, która właśnie czytasz na telefonie. Jeśli chodzi o BF to ponownie mogę płynnie grać na ustawieniach średnio wysokich. Nie poprawili tylko trzymania temperatury i zarządzania nią, przez co temperatury mają wysokie skoki i w tym czasie masz drop FPS. Nie poprawili też wczytywania z dysku, wręcz przeciwnie odczyt jest na tyle tragiczny, że potrafi dłużej niż wcześniej wczytywać mapy, a nawet ikony w folderach. Właściciele laptopów jak mieli bardzo źle tak teraz mają tylko źle xD
Ja się borykam z stałym spadkiem fpsów w trakcie walki w podboju nieustannie wykazuje mi od 40 do 50 fpsów sądzę że sprzęt nie jest najgorszy z racji kupna nowego laptopa. Kombinowałem już na wiele sposobów jak zmiany w grafice czy nawet uruchamianie gry z procesorem graficznym NVIDIA.
Specyfikacja sprzętu
- procesor Intel® Core™ i7
- wielkość pamięci RAM 8 GB
- karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
- zainstalowany system operacyjny Windows 10 Home
Ma ktoś pomysł co bym mógł jeszcze spróbować?
- Mam gtx960 w laptopie, w obecnej aktualizacji miałem tak jak ty plus dropy, w najnowszej aktualizacji Windows zostały mi tylko dropy
Czyli Fall Creators nie naprawi tych dropów??? Oby jednak coś się zmieniło na plus i było jak wczesniej...
Poczekam w takim razie do 17 i zobaczę czy poprawi tak jak mówisz :P
- No u mnie dalej nie radzi sobie z temperatura, jak wcześniej miałem max 76 stopni tak teraz mam skok nawet do 90, wtedy załącza się throttling i masz drop
Jeszcze zostały 2 tygodnie "teoretycznie" bo nie wszyscy pobiora aktualke 17 pazdziernika. Mam nadzieje ze nie bede musiał czekac na swoją "kolej" specjalnie dlugo
Dobra chłopaki, sprawa wygląda tak. Przysiadłem trochę do tematu i znalazłem protezę, która w moim przypadku pomogła. W planie zasilania możecie ograniczyć maksymalny i minimalny stan procesora ze 100% do powiedzmy 75% (tyle u mnie wystarczyło by throttling nie występował). Druga sprawa, możecie poszperać sobie za programikiem ThrottleStop, też pomaga ale tej opcji nie polecam. Łatwo sobie sprzęt zniszczyć jak się go źle ustawi. Reasumując dwa powyższe rozwiązania są tylko protezą na problem, mi to nie wystarczyło. A teraz na salony wchodzi rozwiązanie, dzięki któremu zaśpię jutro do pracy, bo spędziłem w BF1 4h BEZ ANI JEDNEGO DROPA!!!!! Nowa wersja windowsa + beta driver nVidia + kluczowe: wymiana pasty termoprzewodzącej na Gelid Extreme (solidne smarowanie procka i grafy) + czyszczenie ogólne laptopa i problem w końcu z głowy i to bez obniżania mocy czegokolwiek.
Proste i jedyne rozwiązanie by cieszyć się grą prawie jak dawniej. Prawie, bo mimo wszystko z 10-20 fps na podboju od ostatniego dobrze działającego BF1 ubyło, mam wrażenie bezpowrotnie. W każdym bądź razie Windows Creators Update przyczynił się do wzrostu zapotrzebowania na zasoby, wzrostu temperatury i niekontrolowanego throttlingu. Laptop poddany długiemu czasu działania wysokich temperatur sprawił, że stara pasta zużyła się znacznie szybciej.
Macie jeszcze tydzień czasu do oficjalnej wersji Windowsa FCU, zadbajcie o swoje sprzęty i za tydzień widzimy się na ulicach Amenis :eahigh_file: Pozdrowionka chłopaki 😉Właśnie obawiam sie że bede musial czekać zanim u mnie FCU bedzie dostepny. Mialem w insider wersje 16299.15 ale np nie dzialal mi skype pare aplikacji. Niby w bf bylo cos lepiej ale uznalem ze to wersja testowa i tak naprawde w oficjalu sie okaze co zmienili. Tez bym chcial pograc na podboju na ulicach Amiens bo w kwietniu ostatni raz bez wkurzania sie zagralem. Czekam z niecierpliwoscia
- Wszystko sprawdzimy już we wtorek 🙂 Jest nadzieja 🙂
- Aktualizacja już jutro. Jestem ciekawy czy wróce do BF'a
No też mnie to bardzo ciekawi. Gra jest naprawde dobra i fajnie się gra ale te spadki. Oby nie było rozczarowania
dostał już ktoś tą najnowszą aktualkę windowsa 10? Ciekawi mnie, czy to naprawili, bo przez te problemy wróciłem do windowsa 7.
Właśnie pobieram
Daj znać czy wszystko naprawili. Z pewnością nie tylko ja czekam na te info 🙂
- Anonymous8 years ago
Specjalnie się zalogowałem, żeby wyładować tutaj swoją złość. Kupiłem specjalnie premium. Wykonałem wszystkie kroki, które rzekomo miały poprawić rozgrywkę w BF1, a jest jeszcze gorzej niż było. Pamiętam, jak jakoś w lutym tego roku bez żadnych problemów na chociażby takim Amiens gra działała bez żadnych lagów z użyciem procesora na poziomie 70-80%, w czerwcu też było znośnie natomiast teraz co się dzieje to przechodzi ludzkie granice. Zużycie procesora utrzymuje się na poziomie 100% co chwilę pojawiają się dropy do 20fps gra jest totalnie niegrywalna. System W7, i5 4590, gtx970, 16gb ram. Znacie jakieś sprawdzone sposoby, które faktycznie naprawiłyby te 100 procentowe zużycie? Bardzo proszę o pomoc ...
Witaj w naszym świecie :/
- Zaktualizuj się do Win 10 FCU. Win 7 nie dostaje aż tylu i tak wiele poprawek jak 10. I tak już gorzej nie będzie więc warto spróbować
A jak tam Ciebie Spayero po Fall creators?
- @DomenprO
Moze cos Ci drenuje procka, jakas inna apka? Siedze od tygodnia na win 7, 12gb ram, fx 8320@4.4 i r9 290x i na tym systemie jest o niebo lepiej niz mialem na win 10. Spadkow fps praktycznie nie ma, utrzymuja sie srednio na 55 i wiecej. Na win 10 mialem ciagle dropy do 20-30 fps a max wynosil 60. Na win 7 mam w porywach do 100fps
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 6 hours ago