Forum Discussion
149 Replies
dostał już ktoś tą najnowszą aktualkę windowsa 10? Ciekawi mnie, czy to naprawili, bo przez te problemy wróciłem do windowsa 7.
Właśnie pobieram
Daj znać czy wszystko naprawili. Z pewnością nie tylko ja czekam na te info 🙂
- Anonymous8 years ago
Specjalnie się zalogowałem, żeby wyładować tutaj swoją złość. Kupiłem specjalnie premium. Wykonałem wszystkie kroki, które rzekomo miały poprawić rozgrywkę w BF1, a jest jeszcze gorzej niż było. Pamiętam, jak jakoś w lutym tego roku bez żadnych problemów na chociażby takim Amiens gra działała bez żadnych lagów z użyciem procesora na poziomie 70-80%, w czerwcu też było znośnie natomiast teraz co się dzieje to przechodzi ludzkie granice. Zużycie procesora utrzymuje się na poziomie 100% co chwilę pojawiają się dropy do 20fps gra jest totalnie niegrywalna. System W7, i5 4590, gtx970, 16gb ram. Znacie jakieś sprawdzone sposoby, które faktycznie naprawiłyby te 100 procentowe zużycie? Bardzo proszę o pomoc ...
Witaj w naszym świecie :/
- Zaktualizuj się do Win 10 FCU. Win 7 nie dostaje aż tylu i tak wiele poprawek jak 10. I tak już gorzej nie będzie więc warto spróbować
A jak tam Ciebie Spayero po Fall creators?
- @DomenprO
Moze cos Ci drenuje procka, jakas inna apka? Siedze od tygodnia na win 7, 12gb ram, fx 8320@4.4 i r9 290x i na tym systemie jest o niebo lepiej niz mialem na win 10. Spadkow fps praktycznie nie ma, utrzymuja sie srednio na 55 i wiecej. Na win 10 mialem ciagle dropy do 20-30 fps a max wynosil 60. Na win 7 mam w porywach do 100fps - Anonymous8 years ago
Z tego co wyczytałem na polskich forach, jak i zagranicznych BF1 strasznie nie chce współpracować z i5 .... Występują z nim największe problemy. Próbowałem masy rozwiązań niestety nic to nie daje. Procesy sprawdzałem wszystko w normie. Może macie jakiś złoty środek? Na początku jak kupiłem BFa wystarczyło wpisać w configu 2 komendy max fps 65 i max render bodajże na 1.. A teraz no po prostu załamka.
- Ja w dalszym ciągu na insiders preview, więc już mam wszystkie najnowsze poprawki jakie dostaniecie. Siedzę teraz całymi dniami w BF i czekam na jakąś promocyjke na premium ;p
a działa już normalnie bez zająknięcia?
- Tak, mam 55-60 FPS na średnich, bez dropów 😉
Ja mam dropy i nie wiem o co chodzi. Może przeinstalowac gre bo naparwialem przez origin ale nic to nie dalo?. Kilka razy formatowalem kompa przez kilka ostatnich miesiecy i zawsze folder z bf synchronizowalem i gra znow dzialala bez ponownej instalacji. Gra jest na innym dysku niż system
Jak miałem dropy wcześniej tak mam teraz też. Pomóżcie
- Jakie masz temperatury w chwili dropa? Występują od razu czy po jakimś czasie gry? Jak wygląda wykres wydajności procesora w tym momencie gdy występuje?
Moj proc to nawet do 60 stopni nie dobija bo mam zablokowana wersje a chlodzenie spartana 3 pro. Wystepuja roznie czasem na poczatku czasem w trakcie gry. Moge biec albo stac a klatki sie destabilizuja. Raczej nie mam zuzycia proca na 100% najczesciej 85-95%
jak właczam gre to dopiero po chwili mam dzwiek. stalo sie tak po jednej z aktualizacji gry. kiedys pojawial sie ekran z tym zolnierzem to dzwiek by od razu. Jak wczytuje mape to mam dropy do 20. kiedys tak nie bylo
Stery najnowsze 387.92 karta GTX 1060 3GB, 16GB RAM i i5 4590
Gra po aktualizacji Windowsa zyskała drugie życie. Gra się płynnie, niemal tak jak w dniu premiery gry, ścinki zostały wyeliminowane🙂
- Anonymous8 years ago
Rozumiem, że chodzi o windows 10?
Mam windows 10. To czemu mi sie zacina. Aktualizowalem system. Moze trzeba zrobic czysta instalacje na swiezo wersji 1709??
Tak, przynajmniej u mnie jest duża poprawa.
Czyli mam zrobić czysta instalacje 1709?
To była odpowiedź na post DomenprO. Ja nie robiłem czystej instalacji.
Dropy są dalej
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 4 days ago
- 4 days ago
- 5 days ago