Forum Discussion

Re: [Info] BF 1 spadki FPS - informacje i obejścia!

Kupiłem BF1 na przecenie plus premium za free i w multi nie zależnie od ustawień chodziło mi w 18-40 fps także jak dla mnie praktycznie gra niegrywalna po utworzeniu pliku user.cfg z komendami pod procesory i5 gra chodzi teraz w 40-60 fps także polecam tą metodę 🙂 generalnie jestem w trakcie upgrade PC pierwsze to kupiłem gtx 1060 6gb i w dalszej części planuje wymienić reszte gratów na razie siedzę na i5 760 podkręconym do 3.3 ghz tak wiem że to już trup xD ale tak na prawdę jak na razie tylko BF1 robił mi takie problemy reszta gier chodzi mi w 50-60 fps

• Xentik95's avatar
    Xentik95
    7 years ago

Miałem to samo. Wgrałem Windows 8.1 i gra śmiga perfekcyjnie.

• LukasKrkPL's avatar
    LukasKrkPL
    7 years ago

Hej Ex-Extreme : zdradził byś nam jakie to komendy pod i5 ? lub opisał krok po kroku jak to zrobic ? 

• Kriiisu_93's avatar
    Kriiisu_93
    7 years ago

Ja jestem po zmianie platformy mam i5 8600k 4,4 GHz, 16 gb ram 3466 mhz i gtx 1080. W fhd na ultra sa sciny ale w 4k na srednich dziala ok. Kto mi to wyjasni???

• Kriiisu_93's avatar
    Kriiisu_93
    7 years ago

JEST ROZWIAZANIE!!!!

Trzeba edytowac wpis w rejestrze systemu windows 10 bo to on jest winny
    W eksploratorze wpisujemy "regedit" i uruchamiamy jako administrator
    Przechodzimy do sciezki :Komputer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Tam bedzie parametr EnabledPrefetech z wartoscia 3. Klikamy na to prawym przyciskiem myszy wybieramy "Modyfikuj" i zmieniamy wartosc na 0. Klikamy ok i uruchamiamy ponownie potem cieszymy sie gra bez dropow !!!! 😃

• Kriiisu_93's avatar
    Kriiisu_93
    7 years ago

Jednak to nie rozwiazalo tak totalnie problemow w 100% ☹️

• Kriiisu_93's avatar
    Kriiisu_93
    7 years ago

Jak tam u was po dzisiejszym update dla 1809 do wersji 17763.194? Zagralem 2 rundy podboju i jakos mi ani razu nie przycielo. Nie wiem czy przypadek czy cos sie ruszylo w temacie. Aktualizowali Net.Framework m.in

• kot19732's avatar
    kot19732
    7 years ago

Kolego bez zmian ja dzis nawet nie moglem się połączyć z EA żeby pograć

• U mnie akurat przypadek te rundy bez dropow. Bf 1 wciaz dropi od 1,5 roku. To jest dla mnie smieszne i skandaliczne zarazem. Microsoft sie teraz juz wypiera ze zadne tego typu problemy nie zostaly globalnie zarejestrowane, EA sie wypiera, Nvidia sie wypiera a ty graczu radz sobie sam. Naprawde zenada a w bf v tez rewelacyjnie nie jest

• kot19732's avatar
    kot19732
    7 years ago

Popieram wypowiedz, szkoda że tak szybko przestano wspierać BT1 mimo tylu wpadek dla mnie gra dalej daje dużo frajdy dlatego POZDRAWIAM KAŻDEGO kto w nią pyka

• Czas mija, problem nadal istnieje. Problem, który polega głównie na złej obsłudze pamięci ram przez Windows 10. Myślę, że na chwilę obecną można spokojnie zakładać, że zostanie on rozwiązany wraz z premierą nowego Windowsa. Wasze karty, procesory nie mają tu nic do rzeczy. Smutne. 

• Identyczna sytuacja zaczyna się dziać z BT5 i to od   instalacji gry  co oni wypuszczają do sprzedaży ?

• Ja mam naprawde dosc tego. Na wszystkich ustawieniach zdarzaja sie dropy. Mam 8600k, gtx 1080 i 16gb ram. EA_Odix kiedy bedzie jakies info co dalej. Podobno "geniusze" z MS pracuja nad tym tylko ze jakos od 1,5 roku fachowcy od siedmiu bolesci i nie naprawili tego co sami zepsuli. Ile tak bedziemy zwodzeni jakimis radami co na wielkie G sie zdaja???

• Kriiisu_93's avatar
    Kriiisu_93
    7 years ago

EA_Odix zaszly nowe wazne okolicznosci w sprawie dropow fps. Otoz z koniecznosci przesiadlem sie tymczasowo z gtx 1080 na radeona rx 570 i... spadki fps calkowicie zniknely. Mozna podejrzewac ze na 99% problem jest na lini Windows 1 0- sterowniki nvidii

Prosze o jakis odzew co dalej. Moze kontakt z nvidia i MS cos da bo to juz 2 lata a spadki dalej sa co jest nieco zenujace. Ktos nie chce tego naprawic....albo nie potrafii w co watpie

Rozwiazaniem jest przejscie na karte AMD nawet jesli ta jest duuuuzo slabsza. Dziwne

• Origien23's avatar
    Origien23
    6 years ago

Wszystkie problemy rozwiązuje na kartach nvidii także przejście na wersję windowsa z 2016 roku, konkretniej win 10 1607. Największy wzrost przy locie z 50-60 do 120 :v 

Ryzen 3 1200 + GTX 1070 + 2x4GB 2933MHz CL16.

• To ostatnia wersja na ktorej bylo ok. Koszmar ze przez 2 lata wszyscy maja to w * i sa na tyle nieudolni ze nie potrafia tego naprawic

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,105 PostsLatest Activity: 2 days ago