Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
7 years ago

Re: mina przeciwpiechotna

Hej @kot19732

Wraz z ostatnią aktualizacją zostały wprowadzone pewne zmiany związane z minami przeciwpiechotnymi. 

Miny przeciwpiechotne

Spoiler
  • Opóźnienie eksplozji po aktywacji zostało wydłużone z 0,7 do 1 sekundy.
  • Promień aktywacji wzrósł o 20%.
  • Wielkość promienia eksplozji została zwiększona z 6 do 7 metrów, dostosowując ją do opóźnienia aktywacji.
  • Promień maksymalnych obrażeń od eksplozji został zwiększony z 1 do 1,5 metra, dostosowując go do opóźnienia aktywacji.
  • Wybuch rozchodzi się w górę na obszarze półkola 0,8 metra nad ziemią, zamiast w każdym kierunku.
  • Gracze mogą teraz uniknąć obrażeń od wybuchów min przeciwpiechotnych, jeśli zdołają się położyć dość szybko. Przejście ze sprintu do leżenia w mniejszym stopniu gwarantuje przeżycie, ponieważ trwa to dłużej niż z pozycji stojącej.
  • Maksymalna liczba min przeciwpiechotnych do umieszczenia została zmniejszona z 3 do 2.
  • Minimalna odległość między minami przeciwpiechotnymi została zwiększona z 0,7 do 3,6 metra.
  • Rozstawione miny przeciwpiechotne znikają sekundę po śmierci gracza i przejściu do ekranu odrodzenia lub do widoku znad ramienia.
  • Poruszanie się podczas leżenia lub kucania (ale nie podczas biegania w trakcie kucania) nie będzie aktywować miny przeciwpiechotnej w niektórych scenariuszach

3 Replies

• ogólnie uważam, że jest to niepotrzebna zmiana, teraz jeszcze ciężej kogoś zabić z min ... tak samo jak dmg z min talerzowych są ciut za małe. Postawiłem 3 pod samochodzik jako pułapkę, koleś wsiadł i odjechał dostając zaledwie 40 dmg :O 

• kot19732's avatar
    kot19732
    Seasoned Veteran
    7 years ago

Dla mnie też chodzi o to że tracisz czas na precyzyjne rozstawienie min

• jestem tego samego zdania chociaz denerwowaly mnie te miny przed ktorymi nie mozna bylo uciec no ale to sa w koncu miny ktore maja za zadanie zabic wroga przy najmniejszym kontakcie z nia . do tego teraz przy dynamicznej rozgrywce rozstawianie min jest kompletnie nieoplacalne gdyz zanim to zrobimy bo "tu nie polozysz"; "tu za blisko drugiej miny" to predzej zginiemy

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 2 days ago