Forum Discussion

ErykKumpel's avatar
2 years ago

Utracono połączenie z sesją (Battlefield 5)

Witam,

Jestem trochę w kropce ponieważ od czasu mojej przeprowadzki mam problem z graniem w Battlefielda (W każdej części gry występuje ten sam problem, niezależnie od platformy). Mianowicie gdy wchodzę do gry uda mi się chwilę pobiegać i postrzelać lecz w totalnie losowym momencie przeciwnicy i sojusznicy zaczynają chodzić w miejscu i po chwili wyrzuca mnie do głównego menu z komunikatem "Rozłączono z serwerem. Utracono połączenie z sesją". Mam wrażenie że próbowałem już całkowicie wszystkiego: reset routera/gry/konsoli i pc, otworzenie portów(przekierowanie), wyłączenie zapory i innych zabezpieczeń potencjalnie blokujących działanie EA, czyszczenie pamięci cache.

Kilka szczegółów:

Platforma: PS5/PC (Mam PS+)

Dostawca internetu: T-Mobile (Internet mobilny, router+antena zewnętrzna)

Średnia prędkość internetu: 600Mbps/50Mbps (Pobieranie/Wysyłanie)

Gra: Battlefield V, Battlefield 2042 (Na tych dwóch występuje ten sam błąd, oba testowałem zarówno na PC jak i PS5)

Przed przeprowadzką gdy miałem światłowód 500Mbps/50Mbps od Play'a wszystko śmigało.

Kończą mi się pomysły, z góry dziękuje za pomoc.

1 Reply

• Hej,

Trzymaj jeszcze kilka potencjalnych rozwiązań problemów z połączeniem:

• Zmiana protokołu telekomunikacyjnego z IPv6 na IPv4

W niektórych przypadkach po zmianie adresu z IPv6 na IPv4 po stronie dostawcy, musicie sprawdzić czy aby na routerze macie wyłączoną wersję IPv6 celem korzystania TYLKO z wersji IPv4 (zrzut ekranu poniżej):

Opcjonalnie możecie ustawić tzw. strefę DMZ (jak na powyższym zrzucie) dla adresu IP waszej konsoli (nie wskazane dla użytkowników PC!) 

Dla testu spróbuj także zagrać na hotspocie i daj znać czy problem nadal występuje.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,158 PostsLatest Activity: 21 hours ago