Forum Discussion

KobraO2's avatar
KobraO2
Seasoned Newcomer
3 months ago

Utracono połączenie z serwerem PS5

Witam, po wejściu w menu główne gry battefield 1 na konsoli PS5 oraz po przejściu w grę online, wyszukiwarka serwerów i wejście w obojętnie jaki serwer wyskakuje komunikat:

Brak połączenia z EA Online. Parametry twojego łącza internetowego mogą być niewystarczające dla tej gry. 

Nadmienię iż gram w tą grę przez okres miesiąca, i dosyć często grałem online i nie było żadnego problemu do wczoraj, myślałem, że to jakiś zwykły błąd, zresetowałem konsole, odpiąłem kabel internetowy i wpiąłem raz jeszcze. Niestety powyższe kroki nie chcą przyczynić się do zmiany na dobre. Proszę o pomoc. 

5 Replies

• Hej,

Na początku zajrzyj do poniższegu artykułu dotyczącego problemów z połączeniem w grach.

Być może, konieczny będzie kontakt z dostawcą internetu w celu przekierowania odpowiednich portów. Listę portów, których wymaga Battlefield 2042 znajdziesz TUTAJ .

Inną opcją, która niektórym pomaga jest wyłączenie weryfikacji logowania w opcjach konta EA.

• KobraO2's avatar
    KobraO2
    Seasoned Newcomer
    3 months ago

Niestety, powyższe kroki nie rozwiązały problemów, nadmienię iż zadałem pytanie odnośnie BF V, nie 2042 😀

• KobraO2's avatar
    KobraO2
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Czyli zostawicie sprawę w ten sposób? Chce zagrać w waszą grę, powinniście inaczej podejść do tematu jeżeli wasza regułka kopiuj wklej nie działa. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

KobraO2​czy udało Ci się skonsultować z dostawcą usług internetowych lub przetestować inne połączenie?

Dodatkowo warto wypróbować inny system nazw domenowych (DNS):

Twój operator Internetu (ISP) przekłada adresy internetowe ze zrozumiałych dla ludzi (np. help.ea.com) na zrozumiałe dla komputerów (ciąg cyfr) za pomocą czegoś w stylu odwrotnej książki telefonicznej zwanej systemem nazw domenowych.

Jeśli coś jest nie tak z DNS, z którego korzystasz, możesz mieć ogromne problemy z połączeniem internetowym.

Zmiana na inny DNS to techniczna sztuczka, która może pomóc ci, jeśli twój DNS zawodzi.

Oto kilka darmowych opcji, jeśli chcesz dokonać zmiany:

EA nie jest właścicielem i nie prowadzi Google DNS ani Open DNS i nie może w żaden sposób modyfikować ich stron ani używanych przez nie systemów. Użytkownik korzysta z tych stron i ich serwerów DNS na własną odpowiedzialność.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 2 hours ago