Forum Discussion

PikoZDR's avatar
6 years ago
Solved

windows defender

witam przy sciaganiu czy instalowaniu gry nie zaakceptowałem komunikatu na temat windows defendera i nie moge grac wgl w multi a żeby wyskoczył znowu ten komunikat to chyba nie możliwe co zrobić bo nie mgoe grać multi pozdrawiam

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @PikoZDR 

Na stronie pomocy Microsoft znalazłem instrukcję, która powinna Ci pomóc w rozwiązaniu tego problemu 🙂 

https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4028544/windows-10-turn-windows-defender-firewall-on-or-off

Zezwalanie aplikacji na dostęp przez zaporę

• Wybierz przycisk Start .
    • Wybierz opcję Ustawienia  > Aktualizacje i zabezpieczenia  > Zabezpieczenia Windows > Zapora i ochrona sieci.
    • Wybierz opcję Zezwalaj aplikacji na dostęp przez zaporę.
    • Wybierz aplikację, której chcesz zezwolić na dostęp.
    • Wybierz opcję OK.
  • Do tego jeszcze możesz dodać foldery z zapisami gry do wyjątków. Zabezpieczenia windows/ ochrona przez wirusami i zagrożeniami i na dole jet coś takiego jak wykluczenia. Tam dajesz folder z moich dokumentów np. Battlefield4 lub inne. Piszę to gdyż te zabezpieczenia czasem potrafią robić dużego psikusa. Kiedys sprawa była dosyć głośna o tym jak zapisywałeś ustawienia gry np. ustawienia grafiki, myszki lub układ klawiszy pod twoje upodobania. Po wyjściu z gry i powrocie okazywało się że twoje ustawienia są standardowe (takie jak po instalacji gry) Zabezpieczenie nie pozawalało na dostęp do tych folderów. Czemu? Nikt tego nie wie 🙂🙂 Jak zrobiłem takie ruchy było już wszystko ok a na forach i w pomocy tu było aby wyłączać origin w grze, wyłączać zapisywanie w chmurze lub usuwanie folderów prof_save czy podobnych. 

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 3 days ago