DA: Inkwizycja się nie uruchamia.
U mnie problem polega na tym, że odkąd Origin odpala się w trybie zgodności Windows (mimo, że we właściwościach mam odznaczoną tą opcję) gra DA:I nie chcę się włączyć. Wygląda to tak, że gdy naciskam "GRAJ" to włącza się ten czarny ekran z ikonką inkwizycji z prawej dolnej strony, i to by było na tyle. Nie wyłącza się. Po prostu tak trwa i trwa. Nawet się nie zacina, bo ta ikonka miga. Zostawiłam nawet raz na 30 min by sprawdzić czy się odpali i nic. Komputer mój zwykle głośniej chodzi jak odpalam grę, a teraz cisza, tak jakby w ogóle nie znał moich intencji. Reinstalowałam Origina = guzik. Gry na razie nie chcę reinstalować, bo mam elektroniczną wersję i zanim mi się ściągnie to zdążę się zestarzeć. Próbowałam nawet ustawić we właściwościach DA:I i Origina tryb zgodności Windows 7, ale to też nic nie dało. Wyłączyłam antywirusa, chociaż mam ESET'a, a ludzie gdzieś się skarżyli, że AVAST grę blokuje. Wyłączyłam w "Ustawieniach aplikacji" zapisywanie w chmurze, bo tak przeczytałam w innych odpowiedziach. Kombinuje, ale dalej nic nie skutkuje. Dodam jeszcze, że działam w systemie Windows 7, o ile ma to jakieś znaczenie. Pomocy, bo powoli głupieje.
@EA_Odix Eureka!
Reinstal gry pomógł. Tak czy siak dzięki za próbę pomocy.