Dragon Age 2 brak dialogów w DLC
Witam. Chyba znany problem. Brakuje dźwięku dla dialogów we wszystkich DLC, czyli Książę na wygnaniu, Dziedzictwo, Znak Zabójcy, nawet Xenon z Czarnego Emporium jest niemy. Doszedłem, że brakuje folderów "vo" w ścieżkach: %\Dragon Age II\addins\<nazwa_dlc>\module\audio\
Udało mi się przekopiować z jakiejś starej wersji "vo" do Księcia oraz do Czarnego Emporium, dzięki czemu mam dźwięk. Jednak do Dziedzictwa oraz Znaku zabójcy owych "vo" nie posiadam. Naturalnie "naprawianie" instalacji, czy to przez Epic Games, czy to przez Steam, czy to oczywiście przez EA Play nie daje żadnych rezultatów. Deinstalacja i reinstalacja również. Próbowałem szukać gdzieś w internecie, może ktoś zaznajomiony z problemem wrzucił gdzieś te pliki, ale nic z tego.
Znalazłem też ten sam wątek na forum, ale jest on sprzed 9 lat i podany tam link nie działa.
Proszę zatem o pomoc tutaj.
Okej, zdążyłem sobie poradzić. Można pobrać te DLC z oficjalnej strony. Aktualny link jest taki:
"https://help.ea.com/en/articles/orders-and-rewards/dlc-for-classic-games/"
Natomiast gdyby link nie działał, to wchodzimy na "help.ea.com", następnie w menu na górze "Pomoc według tematów" > "Zamówienia i nagrody", potem w szukajce wpisujemy "Dragon Age 2" i klikamy w pozycję brzmiącą "Jak pobierać i kupować dodatki do klasycznych gier EA". Możemy też wpisać bezpośrednio całą tę frazę ("Jak pobierać...") w google i też powinien pojawić się link od EA Help. W ten czy inny sposób zyskujemy dostęp do listy gier wspieranych w tym zakresie, znajdujemy Dragon Age 2 i pobieramy żądane DLC.PS: U mnie osobiście nie czytało instalacji DA2 (wersja EA Play), więc musiałem specjalnie zainstalować starą wersję płytową w osobnym katalogu i do tej starej wersji płytowej zainstalować te pobrane DLC i wtedy "powyciągać" te foldery "vo" z tamtych instalacji i wkleić je do mojej wersji na EA Play. I zadziałało. Gorzej jak ktoś nie ma takiej możliwości. EA musi zrobić coś z tymi instalacjami, żeby pobierały one te foldery "vo". Tak czy inaczej wątek można zamknąć.