Forum Discussion

MeguTheRookie's avatar
5 years ago

Dragon Age: Inkwizycja - nie włącza się, od razu wywala na pulpit.

Witam. 
Grę uruchomiłam cudem wczoraj po zakupie z serwisu Steam. Była i nadal jest w wątkach programu Avast, wszystkie sterowniki zostały uaktualnione, była otwierana z trybem zgodności, catche origina również zostało wyczyszczone. Dziś ponownie włączam komputer by kontynuować rozgrywkę, ale gra nie chce się nawet pojawić na ekranie, a program origin pokazuje jakby gra cały czas działała mimo iż w praktyce gra uruchomiona nie jest. Z każdą następną próbą dzieje się to samo. 
Próbowałam naprawy plików, reinstalacji, wyłączenia antywirusa i dalej nic nie działa. 

Powtarzam gra uruchomiła się w dniu poprzednim, ale taki błąd jak ten nie wyskakiwał. 
Proszę o pomoc gdyż zależy mi na tym by ta gra działała.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @MeguTheRookie 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i opisanie problemu i dotychczas wykonanych kroków. 

Poza programem antywirusowym uruchomienie gry może być blokowane przez zaporę sieciową Windows. Upewnij się, że zostały dodane odpowiednie wyjątki do Windows Defender. Sprawdź również czy problem będzie się utrzymywał jeśli uruchomisz grę zmieniając ustawienia kontroli konta użytkownika. Tutaj znajdziesz instrukcję w jaki sposób zmienić te ustawienia. Przesuń suwak na samą gorę po czym uruchom grę jako administrator. Ostatecznie sprawdź też czy problem będzie się utrzymywał po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu

• JA mam instalacje na świeżym komputerze, gdzie zrobiłem wszystko co powyżej. Gra wyrzuca co rusz do pulpitu, podczas kreacji, po kilku minutach gry. Mój komputer: Win 10, Ryzen 7, Vega 10, 16 MB RAM - konfiguracja stabilna na dość wysokich wymaganiach, jak pokazała sama gra. Więc może instalka jest uszkodzona?

About Dragon Age Dyskusja o serii

Odwiedź fora i porozmawiaj ze społecznością o swojej podróży przez świat Dragon Age od BioWare.302 PostsLatest Activity: 16 days ago