Forum Discussion

Maudonn's avatar
5 years ago
Solved

Dragon Age Inkwizycja. Brak dialogu i animacji ruszania ustami

Od razu mówię, że gra została kupiona na platformie STEAM (PC)
Błąd taki jak w temacie.
Mam błąd gdzie NPC ( oraz moja postać) nic nie mówią, nawet ustami nie poruszają.
Sprawdzałem już karty dźwiękowe, i nic nie zmieniały, nawet ustawienia na najniższych nie pomogły (jakby miał coś zmieniać ale warto próbować)
Reinstall gry też nie zadziałał.
Bawienie się w ustawieniach dźwięku w grze też nic nie zmieniło.
Mam wrażenie, że gra prawdopodobnie nie zainstalowała animacji i dialogów (mimo iż usunąłem pliki z animacją i dźwiękami i pobrałem ponownie aka sprawdziłem spójność plików gry)

• Jest sposób, znalazłem tę rozwiązanie na steam.  "We właściwościach gry na swoim steamie zmień język na angielski i zaktualizuj grę. Wejdź w katalog \SteamLibrary\steamapps\common\Dragon Age Inquisition\Data\Win32\Loc. W katalogu loc pojawia się dwa pliki: en.sb i en.tob. Te dwa pliki skopiuj tymczasowo do innego katalogu i ponownie zmień język gry na polski. Po zaktualizowaniu w katalogu loc  będzie tylko plik en bez rozszerzenia. Do tego katalogu skopiuj te dwa pliki en.sb i en.tob."- Kardyarel. W moim przypadku rozwiązało to problem. W wersji polskiej te dwa pliki z jakiegoś powodu nie są pobierane.

16 Replies

About Dragon Age Dyskusja o serii

Odwiedź fora i porozmawiaj ze społecznością o swojej podróży przez świat Dragon Age od BioWare.294 PostsLatest Activity: 10 days ago