Forum Discussion

Naishimo's avatar
5 years ago

Dragon Age Inquisition nie chce się włączyć.

Witam.
Wczoraj kupiłam grę i od razu zainstalowałam. Po kilku próbach jej włączenia pojawiało się na chwilę czarne okno, po czym znikało. Raz udało mi się włączyć grę, ale scrashowała się po kilku minutach. Po wielu próbach naprawy, po włączeniu już nawet okno gry się nie otwiera. Okno klienta Origin po kliknięciu 'graj' znika na parę sekund, po czym pojawia się ponownie.
Reinstalowałam grę już wielokrotnie, próbowałam włączyć przy wyłączonym Avast, dodałam grę do wyjątków zarówno w zaporze ogniowej jak i w Avast. Włączałam grę jako administrator, próbowałam włączać ją w trybie zgodności. Sterowniki karty graficznej mam aktualne. 

Nie wiem, co mogę jeszcze spróbować, żeby to naprawić.
Proszę o pomoc, zależy mi bardzo na jej uruchomieniu.

1 Reply

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @Naishimo 

Dziękuję za Twoje zgłoszenie i opisanie dotychczas wykonanych kroków. 

Czy w Dragon Age Inquisition grałaś już wcześniej, czy jest to pierwszy raz kiedy uruchamiasz grę?

Jeśli grałaś w nią wcześniej to sprawdź czy sprowadzenie gry do domyślnych ustawień poprzez zmianę nazwy folderu gry, który znajduje się w dokumentach na Twoim komputerze. Twoje lokalnie zapisane gry, będą znajdowały się w folderze o zmienionej nazwie. 

Jeśli do gry dodane są jakiekolwiek modyfikacje - usuń je na czas uruchomienia gry. 

Sprawdź również czy uruchomienie komputera w trybie czystego rozruchu pomoże w rozwiązaniu problemu: 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

About Dragon Age Dyskusja o serii

Odwiedź fora i porozmawiaj ze społecznością o swojej podróży przez świat Dragon Age od BioWare.302 PostsLatest Activity: 16 days ago