Forum Discussion
11 Replies
- EA_Kuba4 months ago
Community Manager
Edytowałem wpis zawierający link do strony trzeciej.
Z racji tego, że ostatnie komentarze pojawiły się w tym wątku kilka lat temu, poproszę Was o założenie nowego wątku i opisanie problemu.
Miałam ten sam pomysł i ten sam problem, sprawę załatwiła instalacja patcha 4GB, możesz go znaleźć tu: [edytowane przez EA_Kuba]
Po instalacji i wyrzuceniu skrótu do gry na pulpit upewnij się czy gra odpala się w zgodności z win 7. u mnie zdało to egzamin. powodzenia
- Halo czy da sie coś z tym zrobić? Po kiepskim veilguard chciałem wrócić do klasyka i tez wyskakuje mi ten problem. PhysX niby mam najnowszy i nie działa
Czesc
Mam ten sam problem i nie moge uruchomic gry. Czy komus w koncu sie udalo? Niestety nie znam sie na plikach i komputerach zbyt dobrze.
Witam,
Mam taki sam problem jak OP ale w grze Dragon Age: Inquisition.
Ściągnąłem instalator wskazany przez EA_Ataashi i niestety po uruchomieniu otrzymuję komunikat że zainstalowana jest już nowsza lub ta sama wersja programu:
W związku z tym ściągnąłem najnowsze sterowniki GeForce Game Ready (496.49) i wykonałem instalację niestandardową aby wymusić reinstalację Oprogramowania systemu PhysX (w wyższej wersji):
Po instalacji przy próbie uruchomienia Dragon Age: Inquisition komunikat nadal jest ten sam.
Sprawdziłem że brakujący plik jest biblioteką dostarczaną w ramach Microsoft Visual C++ Redistributable 2010. Jednak ta biblioteka jest już u mnie w systemie zainstalowana:
Nie chcę pobierać bibliotek dll z niepewnego źródła, dlatego postanowiłem przeinstalować Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable w wersji zarówno 32 jak i 64 bitowej. Po reinstalacji niestety problem nadal występuje i gry nie da się uruchomić.
Sprawdziłem system plików gry (opcja Napraw w launcherze), jednak nie dostałem komunikatu o żadnym błędzie. Mój system spełnia rekomendowane wymagania do uruchomienia gry (zarówno hardware jak i software). Proszę o instrukcję jak uruchomić grę.
- EA_Cekiel4 years ago
EA Staff
Cześć @Jachtorek,
Brakujący plik dll nie jest wykorzystywany przez kartę graficzną tylko sam procesor. Dlatego możesz spróbować zainstalować PhysX na swojej karcie AMD i wszystko powinno działać, jak należy. Jak spróbujesz, to daj nam znać.
A co jesli mam karte radeona ????
U mnie problem nadal wyskakuje, mam najnowsze sterowniki od Nvidi w tym Physx.
Próbowałem naprawi gre i ja zaktualizować lecz nic to nie dało.
- @EA_Ataashi Bardzo dziekuje za pomoc 🙂
- Anonymous8 years ago
EA_Patrycja napisali:Cześć @lecfvcbaqkrb
Zwykle ten komunikat powiązany jest z brakującym pakietem Nvidia PhysX System Software, dlatego prosiłabym, abyś ściągnęła wspomniane oprogramowanie ze strony producenta - [LINK]
Po zainstalowaniu pakietu w zakładce 'Moja biblioteka gier' na platformie Origin kliknij prawym przyciskiem myszy na obrazek z grą i wybierz opcję 'Napraw'.
To powinno załatwić sprawę 😉 Gdyby jednak było inaczej, koniecznie daj znać!
Pozdrawiam!
Czy podany pakiet będzie działał również na Windows10 ? 🙂
About Dragon Age Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 9 days ago
- 2 months ago
- 2 months ago