Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

Dragon Age: Origins na Xbox Live Gold. Problem z licencją dla Polski

Witam.

Gra Dragon Age: Origins jest dostępna dla abonentów Xbox Live Gold za darmo dla prawie całego świata. Nie jest dostępna w regionie Polska. W jakimś artykule wyczytałem, że to z powodu jakiejś licencji i dlatego EA nie sprzedaje swojego produktu w naszym kraju. Dzwoniłem do Microsoftu i poradzili, żeby zmienić region to może uda się pobrać grę, ale po ponownej zmianie na Polskę mogę nie mieć możliwości gry w nią. Powiedziano mi również, żeby zadzwonić do EA i może Wasi pracownicy coś poradzą, a jeśli będzie dużo takich zgłoszeń to tym lepiej. Dodzwoniłem się do działu technicznego, gdzie mi jego pracownik powiedział, że on nic nie może zrobić i to na pewno wina Microsoftu, a nie EA. Powiedział, że może podać mi forum, na którym ktoś może będzie w stanie mi coś poradzić. Pytam więc. Jak mogę otrzymać tą grę nie zmieniając regionu i dlaczego Bioware, czy EA zdecydowało nie sprzedawać jej elektronicznie w Polsce? Próbowałem ją kupić już w tamtym roku, gdy na Xboxa dostałem Dragon Age II, ale też nie było takiej możliwości. Proszę zatem o pomoc. Chciałbym się cieszyć elektroniczną wersją tej gry.

Pozdrawiam

1 Reply

• EA_Ataashi's avatar
    EA_Ataashi
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

Witaj @Karixtis

Doskonale rozumiem rozczarowanie całą sytuacją - szczególnie, że Dragon Age to zdecydowanie jedna z moich ulubionych serii gier i pewnie zawsze z chęcią będę wracać do Origins. Widzę też, że dołożyłeś już wszelkich starań, aby uzyskać odpowiedź na pytanie dlaczego DAO nie jest dostępne w usłudze Xbox Live Gold na terenie Polski, dlatego przykro mi, że prawdopodobnie również nie jestem w stanie udzielić Ci satysfakcjonującej odpowiedzi ☹️

Tak jak już wyczytałeś w jednym z artykułów, ma to związek z licencją. Niestety nie jestem osobą upoważnioną do omawiania wszelkich umów oraz licencji zawieranych między EA a firmą Microsoft - zwyczajnie nie posiadam takich informacji i zapewne nie jest to coś, co może być omawianie na publicznym forum. 

Obawiam się również, że sytuacja nie ulegnie zmianie, skoro nowe gry w ofercie Games with Gold zostały wprowadzone kilka dni temu.

Dlatego jeszcze raz przykro mi, że nie jestem w stanie pomóc Ci w uzyskaniu dostępu do DA Origins ☹️ Podobnie jak Ty, mogę jedynie mieć nadzieję, że podobne sytuacje nie będą mieć miejsca w przyszłości.

Pozdrawiam!

About Dragon Age Dyskusja o serii

Odwiedź fora i porozmawiaj ze społecznością o swojej podróży przez świat Dragon Age od BioWare.299 PostsLatest Activity: 12 hours ago