Dragon Age: Origins na Xbox Live Gold. Problem z licencją dla Polski
Witam.
Gra Dragon Age: Origins jest dostępna dla abonentów Xbox Live Gold za darmo dla prawie całego świata. Nie jest dostępna w regionie Polska. W jakimś artykule wyczytałem, że to z powodu jakiejś licencji i dlatego EA nie sprzedaje swojego produktu w naszym kraju. Dzwoniłem do Microsoftu i poradzili, żeby zmienić region to może uda się pobrać grę, ale po ponownej zmianie na Polskę mogę nie mieć możliwości gry w nią. Powiedziano mi również, żeby zadzwonić do EA i może Wasi pracownicy coś poradzą, a jeśli będzie dużo takich zgłoszeń to tym lepiej. Dodzwoniłem się do działu technicznego, gdzie mi jego pracownik powiedział, że on nic nie może zrobić i to na pewno wina Microsoftu, a nie EA. Powiedział, że może podać mi forum, na którym ktoś może będzie w stanie mi coś poradzić. Pytam więc. Jak mogę otrzymać tą grę nie zmieniając regionu i dlaczego Bioware, czy EA zdecydowało nie sprzedawać jej elektronicznie w Polsce? Próbowałem ją kupić już w tamtym roku, gdy na Xboxa dostałem Dragon Age II, ale też nie było takiej możliwości. Proszę zatem o pomoc. Chciałbym się cieszyć elektroniczną wersją tej gry.
Pozdrawiam