Forum Discussion
Hej @arvitary1963
Przesłany przez Ciebie plik zdaje się być niekompletny z racji tego, że nie zawiera informacji na (m in.) temat systemu operacyjnego, oraz procesora komputera.
Nie mniej na podstawie informacji o błędach znalazłem poniższe:
Podpis problemu:
P1: EACefSubProcess.exe
P2: 13.284.0.5797
P3: 66ce2491
P4: libcef.dll
P5: 109.1.18.0
W pierwszej kolejności zaktualizuj Visual C++ wedle instrukcji poniżej:
Jeśli system Windows jest aktualny, mogą występować problemy z konkretną aktualizacją zabezpieczeń i może zajść potrzeba naprawienia jej lub zainstalowania od nowa.
- Przejdź do ścieżki instalacji gry, zwykle C:\Pliki programów (x86)\Origin Games\TYTUŁ GRY.
- Na przykład domyślna ścieżka instalacji Battlefield 4 to C:\Pliki programów (x86)\Origin Games\Battlefield 4.
- Otwórz folder _Installer.
- Otwórz folder vc.
- Jeśli znajduje się w nim tylko jeden podfolder, otwórz go i przejdź do kroku 4.
- Jeśli podfolderów jest kilka, otwórz najpierw najstarszy. Nazwy folderów zawierają rok, zatem jeśli widzisz na przykład vc2013 i vc2015, najpierw otwórz folder vc2013. Wykonaj poniższe dwa kroki w odniesieniu do tego starszego folderu, a następnie powtórz je w odniesieniu do nowszego.
- Otwórz folder redist.
- Odszukaj w nim wersje x86 oraz x64 pliku vcredist.exe. Uruchom je oba, aby zainstalować pakiet.
Po zainstalowaniu lub naprawieniu obu wersji vcredist.exe gra powinna się już zainstalować i uruchomić bez problemów.
Następnie przed uruchomieniem gry upewnij się, że domyślną kartą dla uruchomienia gry jest dedykowana karta graficzna Twojego komputera.
Wykonałem polecenie, ale gra dalej wiecznie się ładuje przy próbie stworzenia postaci a następnie crashuje. Z racji że popełniłem błąd przy poprzednim raporcie wysyłam tym razem myślę kompletny
- EA_Kuba6 months ago
Community Manager
Hej @arvitary1963
Dzięki za przesłanie pliku DxDiag.
Z tego co widzę, to Twoja dedykowana karta graficzna nadal nie jest ustawiona jako domyślna karta graficzna:
Card name: NVIDIA GeForce GTX 960M
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: NVIDIA GeForce GTX 960M
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Type: Render-Only DeviceCzy raport DxDiag został wykonany po zmianach w panelu Nvidia?
Alternatywnym rozwiązaniem byłoby wyłączenie dedykowanej karty z poziomu BIOS. Nie mniej jest to dość zaawansowany krok i jeśli nie czujesz się na siłach w jego wykonaniu, odradzałbym podejmowanie się go.
- 6 months ago
Tak, raport został wykonany po zmianach. zaktualizowałem w miedzy czasie sterowniki i spróbowałem ponownie z 4gb patchem i wyłączaniem rdzeni, ale nie pomogło to.
- EA_Kuba6 months ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź.
Czy po aktualizacji sterownika w ustawieniach globalnych karty zmieniłeś swoją dedykowaną kartę jako domyślne urządzenie?
About Dragon Age Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 10 days ago
- 2 months ago
- 2 months ago