9 months ago
nie moge zainstalowac dragon age:inquisition
gdy proboje zainstalowac gre wyskakuje mi komunikat ktory informoje ze do odpalenia gry potrzebny jest program "VisualC++". Problem jest taki ze ja juz ten program mam zainstalowany a mimo to nadal mi on wyskakuje.
Hej @Kicunio_siema
Sprawdź proszę czy w folderze instalacyjnym gry pojawił się folder _Installer. Znajdziesz w nim potrzebne aktualizacje, które zainstalujesz poprzez zastosowanie kroków z poniższego artykułu:
Rozwiązywanie problemów z błędami VC++ i dll w EA app
- Przejdź do ścieżki gry, zwykle jest to C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\Nazwa gry.
- Na przykład domyślna ścieżka instalacji Battlefield 4 to C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\Battlefield 4.
- Otwórz folder _Installer.
- Otwórz folder vc.
- Jeśli znajduje się w nim tylko jeden podfolder, otwórz go i przejdź do kroku 4.
- Jeśli podfolderów jest kilka, otwórz najpierw najstarszy. Nazwy folderów zawierają rok, zatem jeśli widzisz na przykład vc2013 i vc2015, najpierw otwórz folder vc2013. Wykonaj poniższe dwa kroki w odniesieniu do tego starszego folderu, a następnie powtórz je w odniesieniu do nowszego.
- Otwórz folder redist.
- W folderze redist odszukaj wersje x86 oraz x64 pliku vcredist.exe. Uruchom je oba, aby zainstalować pakiet.
- Przejdź do ścieżki gry, zwykle jest to C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\Nazwa gry.