Forum Discussion

RumPumPum's avatar
4 years ago
Solved

Nieprawidłowa licencja. Kod przyczyny = MissingDLL:[NxCharacter.dll] Error. 0x7E

Witam,

po aktualizacji sterowników karty graficznej 29.04.2021r. Gra przestała się odpalać i wyskakuje błąd:
Nieprawidłowa licencja. Kod przyczyny = MissingDLL:[NxCharacter.dll] Error. 0x7E.
Jak na załączonym foto.

Przeszukałem forum na temat tego błędu jednak żadne ze znalezionych "rozwiązań" nie zadziałało.

Pozdrawiam.

• Odpowiadam sam sobie na problem.

Udało mi się naprawić  błąd. W moim przypadku odinstalowałem Nvidia PhysX i zainstalowałem ponownie wersje PhysX-9.19.0218-SystemSoftware, jednak błąd nadal wyskakiwał więc wykonałem tę czynność ponownie i gra się uruchomiła. Nie mam pojęcia dlaczego za pierwszym razem błąd nadal wyskakiwał.

2 Replies

• Odpowiadam sam sobie na problem.

Udało mi się naprawić  błąd. W moim przypadku odinstalowałem Nvidia PhysX i zainstalowałem ponownie wersje PhysX-9.19.0218-SystemSoftware, jednak błąd nadal wyskakiwał więc wykonałem tę czynność ponownie i gra się uruchomiła. Nie mam pojęcia dlaczego za pierwszym razem błąd nadal wyskakiwał.

• EA_Cekiel's avatar
    EA_Cekiel
    Icon for EA Staff rankEA Staff
    4 years ago

Hejka @RumPumPum,

Rewelacja! 💪 Super, że znalazłeś rozwiązanie i podzieliłeś się nim z nami. 

Dziękuje za info w imieniu swoim i innych użytkowników, którzy mogą borykać się z podobnym problemem. 🙌

About Dragon Age Dyskusja o serii

Odwiedź fora i porozmawiaj ze społecznością o swojej podróży przez świat Dragon Age od BioWare.294 PostsLatest Activity: 2 months ago