Forum Discussion

pzietek1992's avatar
7 years ago
Solved

Problem z zapisami gry

Nie mogę zapisać gry. Chodzi o folder Bioware. Zainstalowałem grę i nie mam tego folderu. Pograłem w grę nie całą godzinę, też nie ma folderu, tak samo zapisów. Wychodzę z gry do menu głównego, jest nowa gra a wczytaj jest zablokowane. Jak zrobię zapis i wcisnę wczytaj to nie mogę tego zrobić, bo punktu zapisu nie ma. Co robić, taka ciekawostka z całą trylogią Mass Effect też to mam.

• W sumie chodziło o Początek. Ale sobie wczoraj z tym poradziłem robiąc restart systemu do stanu faktycznego. Kombinowałem z tym instalując origin na nowo po te kilka czy nawet kilkanaście razy i nic. Aż zrobiłem reset systemu.

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 years ago

Hej @pzietek1992

Nie sprecyzowałeś o którą część Dragon Age chodzi 🙂 

W zależności od tytułu przejdź do jego folderu instalacyjnego i znajdź plik uruchamiający grę.

(Jeśli masz na pulpicie skrót od gry to kliknij na nim prawym przyciskiem myszy i wybierz "Otwórz lokalizację pliku".)

Kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz Właściwości - Zgodność, następnie zaznacz "Uruchamiaj ten program jako administrator". 

W programie Origin kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry i wybierz "Napraw". 

Uruchom ponownie grę i sprawdź czy problem z zapisem/wczytywaniem minął 🙂

• W sumie chodziło o Początek. Ale sobie wczoraj z tym poradziłem robiąc restart systemu do stanu faktycznego. Kombinowałem z tym instalując origin na nowo po te kilka czy nawet kilkanaście razy i nic. Aż zrobiłem reset systemu.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 years ago

Hej @pzietek1992 

Cieszę się, że udało Ci się rozwiązać problem 🙂 Oznaczę Twój post jako rozwiązanie :eahigh_file:

About Dragon Age Dyskusja o serii

Odwiedź fora i porozmawiaj ze społecznością o swojej podróży przez świat Dragon Age od BioWare.302 PostsLatest Activity: 17 days ago