Forum Discussion

AbesM69's avatar
AbesM69
Seasoned Newcomer
30 days ago
Solved

APKA EA NIE WIDZI GIER Z ORIGIN

Witam, po dłuższym okresie chciałem zainstalować FIFE 14(próbowałem też z 16) i pokazuje mi, że muszę oczywiście zainstalować nieistniejący już origin a apka EA nie widzi tych gier ani innych, które miałem na koncie origin. W pomocy na stronie ea nie ma nawet tematu  starszych gier z serii FIFA więc nie mam jak wysłać tam prośby o pomoc z tym. Co mam więc zrobić by apka ea widziała te gry i mógłbym w nie zagrać? 

• Hej AbesM69​ 

W tym przypadku skłaniam się ku temu, że klucz od gry został przypisany do innego konta EA, co jest najczęstszą przyczyną takich sytuacji. 

Możesz skontaktować się z nami poprzez czat, by spróbować zlokalizować konto, do którego zostały przypisane. Niemniej, by uzyskać dostęp do konta, będziesz musiał przejść proces weryfikacji własności konta.

Jak skontaktować się z doradcą EA?  

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    29 days ago

Hej AbesM69​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Instalacja gier na Origin oraz na EA app opiera się na tym samym - przypisaniu klucza od gry do konta EA, by potem móc ją zainstalować po zalogowaniu się na konto EA. 

Jeśli logujesz się na konto i nie widzisz swoich gier, to w 99% znaczy to, że jesteś zalogowany na niewłaściwym koncie EA. Jeśli gra była kupowana poprzez Origin, przeszukaj swoje skrzynki e-mail w poszukiwaniu potwierdzenia zamówienia. 

• AbesM69's avatar
    AbesM69
    Seasoned Newcomer
    28 days ago

loguje się na to samo konto, gry kupowałem fizycznie na płytach i wywala mi, że muszę mieć zainstalowane origin by zainstalować grę, jak wpisuje klucz z pudełka do apki ea to wyskakuje, że klucz został już wykorzystany a grałem w nie mając origin a apka ea ich nie widzi  

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    28 days ago

Aplikacja Origin została już jakiś czas temu zastąpiona przez EA app. W tej sytuacji instalacja gry z płyty nie może zostać ukończona a alternatywą jest rejestracja i pobranie gry za pomocą EA App. 

Instrukcja: 

• pobierz i zainstaluj EA app 
    • zaloguj się tymi samymi danymi jak wcześniej do Origin
    • sprawdź czy gra jest widoczna w Bibliotece a następnie ją pobierz
  • AbesM69's avatar
    AbesM69
    Seasoned Newcomer
    28 days ago

no właśnie o to chodzi, że nie ma tych gier w bibliotece

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    27 days ago

Hej AbesM69​ 

W tym przypadku skłaniam się ku temu, że klucz od gry został przypisany do innego konta EA, co jest najczęstszą przyczyną takich sytuacji. 

Możesz skontaktować się z nami poprzez czat, by spróbować zlokalizować konto, do którego zostały przypisane. Niemniej, by uzyskać dostęp do konta, będziesz musiał przejść proces weryfikacji własności konta.

Jak skontaktować się z doradcą EA?  

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    27 days ago

AbesM69​ Daj znać, czy udało Ci się zalogować na konto z Twoimi grami. Czasem pomaga spróbować innego adresu e-mail albo samego EA ID, a jeśli problem nadal występuje, warto skontaktować się bezpośrednio z doradcą EA, co też zasugerował EA_Kuba​.

Trzymam kciuki!

• klaudia1806's avatar
    klaudia1806
    Seasoned Newcomer
    2 days ago

Mam podobnie- to znaczy, moje dodatki do sims 4 zniknely z biblioteki, transakcji i historii zamowien, mam potwierdzenia platnosci, ale nie faktury

Featured Places