Forum Discussion

s1lly_sco's avatar
s1lly_sco
Newcomer
4 hours ago

Obce konto EA, podłączone do mojego konta Steam

Cześć,

Mam dosyć dziwny problem. Otóż do mojego konta/profilu Steam, podłączone jest konto EA, które nie jest moje, a należy do obywatela Rosji. Konto to zostało (chyba) automatycznie połączone z moim Steamem podczas instalacji FC25.

Jak przez Steam (gdzie kupiłem FC25) włączam grę, to uruchamia się EA App i automatycznie loguje mnie na konto obywatela Rosji (tak dosłownie jestem na jego koncie - zarówno w aplikacji, jak i mogę wejść na jego profil na stronie internetowej EA).

Jak wchodzę w ustawienia jego profilu na stronie www EA, wtedy jak byk, w zakładce powiązane konta, widnieje moje konto Steam, jako powiązane z tym rosyjskim kontem.

Usunąć tego powiązania niestety nie mogę (nawet będąc zalogowanym na to rosyjskie konto) ponieważ, żeby to zrobić, to konieczne jest potwierdzenie kodem, który wysłany byłby na adres e-mail obywatela Rosji.

Rozmowa na czacie z customer service EA, to jest jakaś droga przez mękę. Jeden twierdzi jedną rzecz, kolejny ma inny pomysł, a ostatni stwierdził, że MUSZĘ mieć dostęp do tego rosyjskiego maila, żeby można było odłączyć to rosyjskie konto od mojego konta Steam. No na to raczej się nie zanosi. Niezależnie z kim czatuje, problemu nie można rozwiązać. Zazwyczaj kończy się tym, że muszę mieć dostęp do rosyjskiego maila, żeby coś zrobić.

To jest taka skomplikowana operacja, że przy podaniu wszelkich danych konta Steam, kilku zrzutów ekranu, nie można było odłączyć obcego konta EA, od mojego konta Steam? Na razie żadnej z chyba już 5 supportów nie był wstanie tego zrobić. Pomijam, że mam wrażenie, że oni kompletnie nie rozumieją o co chodzi (zapewne uroki translatorów AI).

Czy jest jakiś magiczny sposób na to, żebym od mojego konta Steam, mógł odłączyć rosyjskie konto EA?

No RepliesBe the first to reply

Featured Places