Połączenie z Amazon Prime Gaming - rozwiązanie problemu
Cześć!
Z racji tego, że zapewne jak spora grupa z was szukałem rozwiązania problemu z połączeniem konta EA z Amazon Prime Gaming, znalazłem rozwiązanie.
Żeby połączyć konto z Amazon Prime Gaming, zalogujcie się najpierw na swoje konto na amazon.pl, następnie przejdźcie do Moje Konto > Logowanie i zabezpieczenia i po potwierdzeniu że to właśnie wy się logujecie, edytujcie swoją nazwę w polu "Name".
Zapiszcie zmiany, poczekajcie jakieś 15-20 minut i przejdźcie do połączonych aplikacji w swoim koncie EA:
https://myaccount.ea.com/cp-ui/connectaccounts/index
Wybierzcie przycisk Link przy Amazon i po kilku prostych krokach powinno się wam udać połączyć konta ze sobą.
Miłego!
Dla wszystkich zainteresowanych tematem połączenia konta EA z Prime Gaming, dołączam pełną instrukcję. Dzięki, @madmike92 , że podzieliłeś się z nami swoimi dodatkowymi uwagami.
- Przejdź na stronę z nagrodami w Prime Gaming i znajdź nagrodę, którą chcesz odebrać.
- Kliknij Odbierz teraz.
- Powiąż swoje konto EA, klikając Przejdź do Electronic Arts.
- Strona zapyta, czy chcesz zezwolić Electronic Arts na dostęp do twojego konta Amazon. Kliknij Zezwól.
- Potwierdź konto EA. Jeśli nie masz konta, kliknij To nie twoje konto?, aby przełączyć się na odpowiednie konto.
- Kliknij Dalej. Jeśli włączona jest weryfikacja logowania, poprosimy cię o weryfikację twojej tożsamości.
- Kliknij opcję Powiąż konta.
- Kliknij Wróć do Amazon.
- Kliknij Dokończ odbiór.
Pozdrawiam serdecznie,
_Kalina