Forum Discussion
czy to beznadziejne ea app zacznie kiedyś działać? nie jestem żadnym informatykiem i zwyczajnie nie znam się na wielu takich rzeczach. Co za * wpadł na pomysl wypuszczania nowej aplikacji która powoduje tyle problemów, jak czytam nie tylko u mnie... Origin już nie dziala, ea app też nie działa, gdybym nie wydała tyle pieniedzy na gry które tam mam a które moglam sobie piracko i za darmo pobrać z neta nie przejęłabm się tym nawet. Proszę o łatwą instrukcię krok po kroku jak uruchomić tą cudowną aplikację ea app, skoro wymaga to tyle zachodu to rozumiem że musi być jakaś najwspanialsza a świecie. Póki co NADAL mam czarny ekran.
@mojnickwymiata
Taka sugestia..
Dodaj te 3 foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów" Programy antywirusowe oraz sam Windows Defender bardzo nie lubią tej EA apki nie wiadomo dlaczego...
EA ap
Origin Games
EA Games – (jeśli się wykreował już)
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kontrolowanych-b5b6627a-b008-2ca2-7931-7e51e912b034
Dobrze jest takze zrobic to samo w Wykluczeniach
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26
Gdzie znajdziesz te foldery :
EA ap oraz EA Games foldery
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
tam : znajdź foldery EA Desktop oraz EA Games - jesli sie juz wykreował
Origin Games
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin games
Steam
Jeśli gre uruchamiasz ze Steamu dodaj tez sam folder gry. Jest w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ >Twoja gra
- 2 years ago
zrobilam to, nadal nie działa.
serio mam dużo cierpliwości, ale żeby od tylu miesięcy próbować odpalić aplikację i nic...
proszę o jakieś inne rozwiązania
- 2 years ago
próbowałam do tej pory:
odinstalowanie i ponownie zainstalowanie ea app,
odinstalowanie antywirusa - avast,
dodanie do wykluczeń w avascie plików i folderów z załącznika
dodanie do wykluczeń w microsot defender plików i folderów z załącznika,
dodanie do "Kontrolowany dostęp do folderów" w microsot defender plików i folderów z załącznika,
uruchomienie aplikacji jako administrator,
pobrałam oba pliki Microsoft Visual C++ x64 oraz VisualC++x86,
uaktualniłam ręcznie przez opcje modyfikuj wcześniejsze Microsoft Visual C++
bardzo proszę o pomoc co jeszcze mogę zrobić
- kreatora2 years agoRetired Hero
@mojnickwymiata
Bardzo mi przykro, ze ta apka nie uruchamia sie u Ciebie ale musisz zrozumiec ze nie jet to błąd samej aplikacji ale powód tkwi w twoim komputerze , a ja próbuję go znaleźć.Jeśli byłoby inaczej to 50 tysiecy raportów juz by tu było z prosba o pomoc.albo i wiecej bo w tej chwili samych graczy w Sims4 jest na świecie przeszło 40 milionow nie wspominając juz o graczach w Fifę i gry wojenne. I fakt Origin był bardziej tolerancyjny jesli chodzi i błedy w systemie a apka EA bardziej wymagająca ale nie mamy wpływu na to - tez jestem graczem jak ty a nie pracownikiem EA
Trzeba wiec próbowac dalej szukać tych przyczyn
Zawsze probuj uruchamiać EA ap jako Administrator - prawym myszy na ikonke EA ap
Czy pobrałaś VC++ 2015 z tego linku? To brak wlasnie VC++ 2015 jest jedną z przyczyn nie uruchamiania się tej aplikacji
Jesli nie,zrobiłaś tego, to odinstaluj wszystkie pliki z końcówką 2015 i pobierz je jeszcze raz stąd (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
Jesli to wszystko co wyzej dalej nie pomaga zostaje :
1. Sprawdź czy masz wszystkie udane aktualizacje Windowsa
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz na dole listy Ustawieni I kliknij w to. Nastepnie kliknij “Aktualizacje i zabezpieczenia”, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli masz jakąś zalegla lub nieudaną zrób ją
2. Wykonaj przy pomocy narzedzi Windowsa sfc scan i DISM naprawę zepsutych plików systemowych oraz uzupelnienie brakujacych plików systemu.
Link do opisu jak zrobić krok po kroku ten sfc scan I DISM napisane tak ze nawet laik zrozumie w linku poniżej
https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p14658
3. zalóż drugie konto uzytkownika z uprawnieniami Administratora i spróbuj uruchomić aplikacje z niego
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/tworzenie-konta-u%C5%BCytkownika-lokalnego-lub-konta-administratora-w-systemie-windows-10-20de74e0-ac7f-3502-a866-32915af2a34dEDIT
4. Ostatnio - dopiero teraz znalazłam te info z 23 marca - podobno oprogramowanie Adobe powoduje jakis konflikt w Windows 10 i 11 i czasem inne aplikacje nie uruchamiaja sie na WIndowsie z tego powodu więc jesli masz jakis program Adobe biegnnacy w tle wyłącz go w Menedzerze Zadan
Klawisz ze naczkiem Windowsa oraz X - Menedzer zadań
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 16 minutes ago
- 49 minutes ago
- 57 minutes ago
- 3 hours ago