Forum Discussion
próbowałam do tej pory:
odinstalowanie i ponownie zainstalowanie ea app,
odinstalowanie antywirusa - avast,
dodanie do wykluczeń w avascie plików i folderów z załącznika
dodanie do wykluczeń w microsot defender plików i folderów z załącznika,
dodanie do "Kontrolowany dostęp do folderów" w microsot defender plików i folderów z załącznika,
uruchomienie aplikacji jako administrator,
pobrałam oba pliki Microsoft Visual C++ x64 oraz VisualC++x86,
uaktualniłam ręcznie przez opcje modyfikuj wcześniejsze Microsoft Visual C++
bardzo proszę o pomoc co jeszcze mogę zrobić
@mojnickwymiata
Bardzo mi przykro, ze ta apka nie uruchamia sie u Ciebie ale musisz zrozumiec ze nie jet to błąd samej aplikacji ale powód tkwi w twoim komputerze , a ja próbuję go znaleźć.
Jeśli byłoby inaczej to 50 tysiecy raportów juz by tu było z prosba o pomoc.albo i wiecej bo w tej chwili samych graczy w Sims4 jest na świecie przeszło 40 milionow nie wspominając juz o graczach w Fifę i gry wojenne. I fakt Origin był bardziej tolerancyjny jesli chodzi i błedy w systemie a apka EA bardziej wymagająca ale nie mamy wpływu na to - tez jestem graczem jak ty a nie pracownikiem EA
Trzeba wiec próbowac dalej szukać tych przyczyn
Zawsze probuj uruchamiać EA ap jako Administrator - prawym myszy na ikonke EA ap
Czy pobrałaś VC++ 2015 z tego linku? To brak wlasnie VC++ 2015 jest jedną z przyczyn nie uruchamiania się tej aplikacji
Jesli nie,zrobiłaś tego, to odinstaluj wszystkie pliki z końcówką 2015 i pobierz je jeszcze raz stąd (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
Jesli to wszystko co wyzej dalej nie pomaga zostaje :
1. Sprawdź czy masz wszystkie udane aktualizacje Windowsa
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz na dole listy Ustawieni I kliknij w to. Nastepnie kliknij “Aktualizacje i zabezpieczenia”, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli masz jakąś zalegla lub nieudaną zrób ją
2. Wykonaj przy pomocy narzedzi Windowsa sfc scan i DISM naprawę zepsutych plików systemowych oraz uzupelnienie brakujacych plików systemu.
Link do opisu jak zrobić krok po kroku ten sfc scan I DISM napisane tak ze nawet laik zrozumie w linku poniżej
https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p14658
3. zalóż drugie konto uzytkownika z uprawnieniami Administratora i spróbuj uruchomić aplikacje z niego
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/tworzenie-konta-u%C5%BCytkownika-lokalnego-lub-konta-administratora-w-systemie-windows-10-20de74e0-ac7f-3502-a866-32915af2a34d
EDIT
4. Ostatnio - dopiero teraz znalazłam te info z 23 marca - podobno oprogramowanie Adobe powoduje jakis konflikt w Windows 10 i 11 i czasem inne aplikacje nie uruchamiaja sie na WIndowsie z tego powodu więc jesli masz jakis program Adobe biegnnacy w tle wyłącz go w Menedzerze Zadan
Klawisz ze naczkiem Windowsa oraz X - Menedzer zadań
- 2 years ago
hej,
wybacz, że się uniosłam ale już nie wytrzymałam... wiem że nie Wy macie na to wszystko wpływ i doceniam każdą pomoc, nie sądziłam po prostu że uruchomienie zwykłej apki może być tak kłopotlowe
VC++ 2015 pobrane właśnie z tego linku,
zrobiłam też nowe konto administratora i próbowałam odpalić apke - też nie pomogło,
miałam zaległą aktualizację - dziś wykonałam,
zrobiłam też naprawe systemu według instrukcji - screeny w załączniku,
żadnych aplikacji adobe nie mam uruchomionych w tle
za każdnym razem próbuje odpalić apkę jako administrator
coś ewidentnie mnie blokuje i nie chce puścić... :/
może jest jakis discord lub cokolwiek, gdzie mogłabym się połączyć z kimś kto mógłby mi pomóc?
- kreatora2 years agoRetired Hero
@mojnickwymiata
Odpowiedź masz na privie całościową - i naprawdę nic wiecej niz to co tam napisano na dzis zrobić nie mozna. No chyba aby sprobować - pomysł z ostatniej minuty zainstalowac apke EA w innym miejscu docelowym - tego jeszcze nikt nie próbował...No i oczywiscie zawsze próbuj ją otwierać jako Administrator - prawym myszy na ikonke EA
Ale prosze jesli cos z tych idei (niewielu niestety) w tej prywatnej widadomosci ci pomoze - proszę napisz w tym watku a nie na privie
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 19 minutes ago
- 52 minutes ago
- 59 minutes ago
- 3 hours ago