Forum Discussion

Natalkolx23's avatar
3 years ago

brak połączenia z internetem EA App

Hej,

próbowałam uruchomić EA App - nie mogę się połączyć, gdyż jestem informowana, że nie można odnaleźć informacji o moim koncie, prawdopodobnie z powodu braku połączenia z internetem (a jakoś jednak ten post piszę). Podobny problem pojawił mi się z Originem - z tym że ten informował właśnie o braku połączenia z internetem, choć ten działał, a wcześniej nie było takich problemów.

Próbowałam dodać EA App do zapory sieciowej, uruchamiałam jako administrator, zmieniłam przeglądarkę na Microsoft Edge, zaktualizowałam zegarek komputerze - nic to nie dało. Bibliotekę C++ mam raczej aktualną ( 2015-2019) i mam Windowsa 7. 

Co jeszcze mogłabym spróbować zrobić, aby EA App zaczął działać? Chciałabym w końcu pograć w zakupione gry...

8 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Natalkolx23 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

W przypadku problemów z połączeniem aplikacji na Windows 7, jednym z rozwiązań było reset ustawień LAN:

Reset ustawień LAN

Otwórz Panel Sterowania:

Kliknij przycisk Opcje Internetowe.

Kliknij kartę Połączenia, a następnie kliknij przycisk Ustawienia sieci LAN.

Odznacz pole wyboru Użyj serwera proxy dla sieci LAN.

Zaznacz pole Automatycznie wykryj ustawienia.

Zrestartuj komputer.

• Dziękuję za szybką pomoc. Próbując zresetować sieć LAN okazało się, że mam już takie ustawienia sieci :/  Czy mam je w takim razie najpierw odznaczyć (tj. zaznaczyć proxy i odznaczyć automatyczne wyszukiwanie oraz zresetować potem komputer), a następnie na nowo zaznaczyć je we wskazany sposób? Czy może istnieje jakieś inne rozwiązanie?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Dzięki za odpowiedź @Natalkolx23 

Obawiam się, że to rozwiązanie działa tylko w przypadku jeśli wymienione opcje są zaznaczone. 

Czy Twój system jest zaktualizowany o dostępny dla Windows 7 service pack? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Dzięki za odpowiedź @Natalkolx23 

Jeśli masz taką możliwość sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po tym jak połączysz komputer za pomocą alternatywnego połączenia internetowego. 

Ponadto sprawdź czy problem będzie pojawiał się po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu, oraz (wcześniejszym) wyczyszczeniu DNS:

Windows 7

1. Przytrzymaj naciśnięty klawisz Windows i naciśnij klawisz R (otworzy się okno dialogowe Uruchom).
    2. Wpisz cmd i naciśnij Enter (otworzy się okno wiersza komend).
    3. Wpisz ipconfig /flushdns i naciśnij Enter.
    4. Wpisz ipconfig /registerdns i naciśnij Enter.
    5. Wpisz ipconfig /release i naciśnij Enter.
    6. Wpisz ipconfig /renew i naciśnij Enter.
    7. Wpisz netsh winsock reset i naciśnij Enter.
    8. Uruchom ponownie komputer.
  • Niestety, ale i to nie pomogło ☹️ Dodatkowo nie wiem, czy trochę nie zaszkodziło, bo inne programy, które działały przed zresetowaniem DNS działały (np. CCleaner i Avast <EDIT:Avast jednak działa>) teraz również przestały łączyć się z internetem - wyjątkiem jest Google Chrome.

Mogę jedynie dopowiedzieć, że przy próbie wyłączenia Avasta w Konfiguracji systemu, automatycznie sam się na nowo zaznaczał, a Internet (po wyczyszczeniu DNS) połączył się w protokole IPv4 - nie wiem tylko, czy wcześniej również był ten protokół, bo nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Nie mogę również sprawdzić alternatywnych połączeń z internetem, bo internet mogę mieć jedynie „przez kabel”

• Natalkolx23's avatar
    Natalkolx23
    3 years ago

Czy otrzymam jeszcze pomoc? Problem się nie rozwiązał, a jednak chciałabym w końcu w coś zagrać

• Natalkolx23's avatar
    Natalkolx23
    2 years ago

Dalej czekam na jakąś pomoc. CCleaner jednak działa. Nic się poważnego nie stało. Dzisiaj spróbowałam zaktualizować aplikację za pomocą EA Updater i wyskoczył tam komunikat, że nie można pobrać instancji INetworkConnection  dla jakiegoś adaptera GUID. 

Na internecie znalazłam jak to niby sprawdzić i jest tam zapisane coś takiego (zamazałam tylko nazwę serwisu, bo nie wiem, czy to nie jest coś prywatnego):

Jeśli będzie taka potrzeba @EA_Kuba, to prześlę ponownie screeny z odsłoniętymi nazwami

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,133 PostsLatest Activity: 48 minutes ago