Forum Discussion

KejbiSteam's avatar
3 years ago
Solved

Co zrobić kiedy nie można połączyć konta Steam i EA? "Ups coś poszło nie tak"

witam,

mam problem z połączeniem kont Steam oraz EA. Support nie był w stanie nic pomóc.

Chodzi o to, że przy próbie połączenia kont, na końcu wyskakuje błąd "ups... coś poszło nie tak".

Wg EA supportu błąd jest po stronie Steama, ponieważ konta Steam nie da się połączyć z nowym kontem EA. Z supportem EA rozmawiałem jakieś 15 razy.

Wg supportu Steam, łączenie kont i sama gra jest zarządzana przez EA więc oni nie mają żadnego podglądu na te rzeczy i nie są w stanie nic zrobić.

Rozwiazaniem wydwało sie udostęponienie gry z jednego steama na drugi, ale niestety tak nie można robić z grami które wymagają założenia kont na innych platformach.

Bardzo proszę o pomoc, ponieważ konto Steam nie ma możliwości aby było połączone z innym kontem EA, a nie mogę zagrać w grę za którą zapłaciłem. To dziwne żądania EA, aby wymagać konta na kilku platformach (swoją drogą wielokrotnie nie mogłem zagrać na innym koncie steam przez problemy z łacznością origin czy EA).

Pozdrawiam

• Hej @KejbiSteam 

Czy z poziomu tego konta Steam uruchamiane były w przeszłości inne gry od EA?

Spróbuj również skorzystać z innego urządzenia a także z innego połączenie (przetestuj obydwie opcje) by zalogować się za pomoca swojego konta Steam zarówno przez EA app jak i stronę https://www.ea.com/pl-pl

Aktualizacja 18/04/2023

Jeśli Twoja nazwa użytkownika to np. ImięNazwisko, zmieć ją, tak by nie zawierała danych personalnych i spróbuj ponownie połączyć konta.

Daj znać jak poszło. Pozdrawiam,

_Kalina

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @KejbiSteam 

Czy z poziomu tego konta Steam uruchamiane były w przeszłości inne gry od EA?

Spróbuj również skorzystać z innego urządzenia a także z innego połączenie (przetestuj obydwie opcje) by zalogować się za pomoca swojego konta Steam zarówno przez EA app jak i stronę https://www.ea.com/pl-pl

Aktualizacja 18/04/2023

Jeśli Twoja nazwa użytkownika to np. ImięNazwisko, zmieć ją, tak by nie zawierała danych personalnych i spróbuj ponownie połączyć konta.

Daj znać jak poszło. Pozdrawiam,

_Kalina

• Habiru's avatar
    Habiru
    3 years ago

Witam. Dołączam się do tematu. Ten sam błąd. Jakiekolwiek rozmowy z chatem to proszę czekać, bądź pewnie inny adres email jest przypisany do konta steam. Na koniec po tym jak prosiłem o sprawdzenie czy jakieś konto EA jest przypisane do steam dostałem odpowiedź, że konto steam nie jest przypisane do żadnego konta EA. Już brakuje mi cierpliwości.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

Na start chcę zaznaczyć, że poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc w problemach związanych z kontem EA. Przekazane przez nas wskazówki mają charakter ogólny, ale mamy nadzieję, że będą one pomocne dla większości użytkowników.

@Habiru czy udało Ci się wykonać wskazówki podane w moim wcześniejszym wpisie?

• Habiru's avatar
    Habiru
    3 years ago

Problem rozwiązany metoda prób i błędów z 12 konsultantem EA. Okazało się, że nazwa profilu steam była nieodpowiednia i to stanowiło problem. Po zmianie nazwy profilu steam konta się połączyły.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

Wow...super, że się w końcu udało 🙌 Gratuluję determinacji i doceniam Twoją cierpliwość. Twoja odpowiedź to super wskazówka dla pozostałych graczy +XP.

• O super, dzięki za podpowiedz, ciekawy pomysł. Mam pytanie jednak, o ktorą nazwe uzytkownika chodzi? Czy chodzi o login konta steam? Nie mam w nim imienia i nazwiska, skąd mam wiedzieć jaka powinna być?

EDIT:

EUREKA!!!! ZADZIAŁAŁO!

Wystarczyło zmienić nazwę w profilu Steam. Widocznie algorytm EA jest upośledzony i nie pozwala na byle jaką nazwę. Można ją zmienić a zaraz po połączeniu kont powrócić do pierwotnej. 

niech obsługa klienta sobie to zapisze, bo naprawdę, żenada...

• Ja również z podobnym problemem.  Jak próbowałam połączyć konta to pokazał mi się jakiś e-mail do którego nie mam dostęp, próbowałam zrobić to samo to od dwóch dni wyskakuje mi taki sam błąd że "ta strona nie działa, Strona signin.ea.com spowodowała zbyt wiele przekierowań" i nie wiem co mam z tym fantem zrobić:/ (próbowałam na vivaldi i chromie)

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,428 PostsLatest Activity: 20 hours ago