Forum Discussion

Yagmarad's avatar
Yagmarad
Seasoned Newcomer
8 days ago

Niepełny dostęp do gry z czasów Origin

Dobry, 
jak w tytule, ale piszę też tego posta na prośbę pracownika z głównego supportu.
W 2014 podczas akcji On the House odebrałem sobie DA:Orgins, grałem nie raz, wybitna gra. No i problem się pojawił teraz, w momencie gdy stwierdziłem że chciałbym ograć całą trylogię od nowa.

Grę w bibliotece posiadam, w historii transakcji też, ale gdy chcę ją zainstalować to instalacja tylko mieli przez chwilę po czym wyświetla się komunikat "Nie masz do tego dostępu; Pobieranie zostało anulowane, ponieważ nie posiadasz tej gry. Aby zagrać, przejdź do centrum gier, aby uzyskać grę."

No i spoko, klikam sobie - no grę posiadam ALE w sekcji zarządzaj mam i tak opcję kup. Czyli mogę ją i zainstalować i kupić jednocześnie (W ogóle fakt że pokazuje mi rozegrane kilka minut też mnie dziwi ale to tam mniejsza).

Ale dobra, Panowie (bo już drugi mi się z teamem konsultuje), zalecili mi kilka rzeczy które chcieliby żebym zrobił i na pewno pomogą.

Nie pomogły.

1. Czyszczenie Cache
2. Wylogowanie się z aplikacji
3. Reinstalacja aplikacji (swoją drogą, przy odinstalowywaniu strasznie dużo problemów)
4. Uruchomienie jako administrator, po czym czyszczenie cache i relog.
5. Wyłączenie 2FA
6. Zmiana sposobu połączenia np z kabla na wifi
7. sprawdzanie na różny sposób czy gra się zainstaluje (właśnie czy z biblioteki czy ze sklepu)
8. Oszukanie aplikacji w celu ponownego sprawdzenia własności biblioteki - Wybranie gry free to play której nie mam, rozpoczęcie pobrania i szybkie anulowanie, po czym próbę pobrania docelowej gry.

Update: Pan sobie zrezygnował nagle z rozmowy ze mną, mimo prośby o czekanie w trakcie gdy ja będę pisał tutaj posta a on będzie rozmawiał z teamem. Kiepska PRowo akcja.

Buziaczki,
Jakub

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 days ago

Hej Jakub aka Yagmarad​ :) ,

Rozumiem, jak bardzo frustrująca może być taka sytuacja. 

Niestety nie mam wglądu w szczegóły Twojego konta, więc nie jestem w stanie potwierdzić, skąd dokładnie bierze się ten problem, ale chciałbym spróbować to trochę zawęzić.

Czy mógłbyś dać znać:

• czy w przeszłości miałeś już podobne problemy z tą grą?
    • czy kiedykolwiek była ona dodana do konta przez EA Play albo kupowana dodatkowo w inny sposób?
    • czy na tym samym koncie jesteś w stanie uruchomić inne gry z serii Dragon Age?

To może pomóc lepiej zrozumieć, czy problem dotyczy samej licencji, czy czegoś po stronie aplikacji.

Dzięki za cierpliwość i za to, że to zgłosiłeś, daj nam znać.

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 7 hours ago
1,750 Posts