Forum Discussion

MisterKrzychuTV's avatar
2 years ago
Solved

Problem z odzyskiwaniem konta ea

Chcę odzyskać swoje konto ea, ale pomoc techniczna ciągle mi mówi, że podane dane są nieprawidłowe

więc problem polega na tym, że do Apex Legends dodano crossprogression i chciałem połączyć konto Steam z ea, aby przełączyć postęp, ale problemem jest e-mail. Adres e-mail dołączony do tego konta został usunięty dawno temu i nie mogę połączyć kont.

Skontaktowałem się z supportem, chcieli żebym podał dane mojego konta, myślałem, że z odzyskaniem konta nie będzie problemu, a jednak jest problem. Kiedy próbuję odzyskać konto, ciągle mi mówią, że podane informacje są błędne, mimo że sprawdzałem je kilka razy i były prawidłowe.

Pewnego dnia wpadłem na rozwiązanie, nadal mogłem zalogować się na swoje konto. Kupiłem najtańszą grę za pomocą karty kredytowej i zapisałem ją na swoim koncie, pobrałem grę za pomocą domowego Wi-Fi. Podałem im informacje związane z zakupem gry, IP Internetu, datę urodzenia i ostatnie cyfry karty kredytowej. Miałem nadzieję, że to rozwiąże problem odzyskiwania konta, ale według nich coś w informacjach nadal wydaje się nieprawidłowe.

Widziałem, że wiele osób ma podobny problem. Czy ktoś ma pomysł jak odzyskać moje konto lub znaleźć "Poprawne dane"?

• Witaj.

Nigdy nie kupuje się gier z allegro czy innych serwisów typu kinguin czy G2A bo suport nic nie może w tedy na to zaradzić. Gry zawsze kupuje się z oficjalnych stron.

Wiem że jest to irytujące jeśli nie możesz odzyskać swojego konta ale przez forum nie da się tego załatwić trzeba pisać do suportu bezpośrednio. 

Sprawdź pierwsze kroki przedstawione w TYM linku.

Jeśli pamiętasz adres e-mail powiązany z kontem, możesz skorzystać z opcji przypomnienia hasła, która jest dostępna na ekranie logowanie.

Jeżeli jednak go nie pamiętasz, konieczny będzie bezpośredni kontakt z pomocą EA.

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ

Do weryfikacji przydatne będą: Adres e-mail, na który było zarejestrowane Twoje konto EA. Nazwy użytkownika lub konta konsolowe (tagi gracza Xbox czy online ID w sieci PlayStation™Network) powiązane z Twoim kontem EA. Numery faktur lub kody produktu do gier zakupionych na tym koncie.   

2 Replies

• Witaj.

Nigdy nie kupuje się gier z allegro czy innych serwisów typu kinguin czy G2A bo suport nic nie może w tedy na to zaradzić. Gry zawsze kupuje się z oficjalnych stron.

Wiem że jest to irytujące jeśli nie możesz odzyskać swojego konta ale przez forum nie da się tego załatwić trzeba pisać do suportu bezpośrednio. 

Sprawdź pierwsze kroki przedstawione w TYM linku.

Jeśli pamiętasz adres e-mail powiązany z kontem, możesz skorzystać z opcji przypomnienia hasła, która jest dostępna na ekranie logowanie.

Jeżeli jednak go nie pamiętasz, konieczny będzie bezpośredni kontakt z pomocą EA.

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ

Do weryfikacji przydatne będą: Adres e-mail, na który było zarejestrowane Twoje konto EA. Nazwy użytkownika lub konta konsolowe (tagi gracza Xbox czy online ID w sieci PlayStation™Network) powiązane z Twoim kontem EA. Numery faktur lub kody produktu do gier zakupionych na tym koncie.   

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @MisterKrzychuTV 

Zgodnie z tym o czym niejako wspomniał @SylwesterSpalony poprzez forum nie możemy rozwiązywać problemów związanych z kontem EA i łączeniami. 

Mogę zaproponować Ci ogólne rozwiązania, na podstawie innych zgłoszeń, które pojawiły się na forum. 

Rozumiem, że nadal posiadasz dostęp do konta na którym chcesz zmienić adres email. Nie mniej nie możesz potwierdzić wprowadzania zmian, ponieważ nie masz możliwości odczytania kodów weryfikacyjnych?

Jeśli tak, to możesz skorzystać z kodów zapasowych, które wyświetliły się w momencie uruchomienia weryfikacji logowania. 

Jeśli Twój adres email został usunięty - spróbuj założyć go na nowo, korzystając z tej samej nazwy/ID. 

Niektórzy dostawcy oferują założenie adresu o tym samym identyfikatorze na innej domenie, obsługiwanej przez serwis (wp, onet). Załóż adres email na ten sam identyfikator, korzystając z innej domeny.  

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,303 PostsLatest Activity: 6 days ago