Problem z odzyskiwaniem konta ea
Chcę odzyskać swoje konto ea, ale pomoc techniczna ciągle mi mówi, że podane dane są nieprawidłowe
więc problem polega na tym, że do Apex Legends dodano crossprogression i chciałem połączyć konto Steam z ea, aby przełączyć postęp, ale problemem jest e-mail. Adres e-mail dołączony do tego konta został usunięty dawno temu i nie mogę połączyć kont.
Skontaktowałem się z supportem, chcieli żebym podał dane mojego konta, myślałem, że z odzyskaniem konta nie będzie problemu, a jednak jest problem. Kiedy próbuję odzyskać konto, ciągle mi mówią, że podane informacje są błędne, mimo że sprawdzałem je kilka razy i były prawidłowe.
Pewnego dnia wpadłem na rozwiązanie, nadal mogłem zalogować się na swoje konto. Kupiłem najtańszą grę za pomocą karty kredytowej i zapisałem ją na swoim koncie, pobrałem grę za pomocą domowego Wi-Fi. Podałem im informacje związane z zakupem gry, IP Internetu, datę urodzenia i ostatnie cyfry karty kredytowej. Miałem nadzieję, że to rozwiąże problem odzyskiwania konta, ale według nich coś w informacjach nadal wydaje się nieprawidłowe.
Widziałem, że wiele osób ma podobny problem. Czy ktoś ma pomysł jak odzyskać moje konto lub znaleźć "Poprawne dane"?
Witaj.
Nigdy nie kupuje się gier z allegro czy innych serwisów typu kinguin czy G2A bo suport nic nie może w tedy na to zaradzić. Gry zawsze kupuje się z oficjalnych stron.
Wiem że jest to irytujące jeśli nie możesz odzyskać swojego konta ale przez forum nie da się tego załatwić trzeba pisać do suportu bezpośrednio.
Sprawdź pierwsze kroki przedstawione w TYM linku.
Jeśli pamiętasz adres e-mail powiązany z kontem, możesz skorzystać z opcji przypomnienia hasła, która jest dostępna na ekranie logowanie.
Jeżeli jednak go nie pamiętasz, konieczny będzie bezpośredni kontakt z pomocą EA.
Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ
Do weryfikacji przydatne będą: Adres e-mail, na który było zarejestrowane Twoje konto EA. Nazwy użytkownika lub konta konsolowe (tagi gracza Xbox czy online ID w sieci PlayStation™Network) powiązane z Twoim kontem EA. Numery faktur lub kody produktu do gier zakupionych na tym koncie.