Forum Discussion
Płyty z wcześniej wydanymi grami zawierają pliki instalacyjne wymagające Origin. Aby je zainstalować, konieczne jest pobranie całej gry za pomocą aplikacji EA.
Trochę to nieuczciwe działanie... Nie po to kupuję legalne edycje na płytach CD/DVD by teraz być zmuszanym do pobierania całej gry... Taka Andromeda wymaga pobrania ponad 50GB danych, a ja mam miesięczny limit internetu na poziomie 10,5 GB (pomijając ograniczoną jego prędkość). Czyli wychodzi na to że aby zainstalować Andromedę zajmie mi to dobre 6 miesięcy i to tylko pod warunkiem że przeznaczę na to cały miesięczny limit internetu nie używając go do innych celów, jak np. obecny kontakt z Wami... Smutne takie działania wielkich korporacji... A wystarczyłoby zapewne udostępnić jakiś nowy plik w formie patcha który podmieniałby konieczność Origina na EAapp... Ech to tak samo jak zawsze były problemy choćby z DLC do Mass Effect 1 i Pinnacle Station czy kilku do Mass Effect 2 na polskich jej wydaniach... Zawsze tylko były odpowiedzi z Waszej strony typu "nie da się", "nie można", "nie kompatybilne" itp., a krótko później okazywało się że jakieś malutkie fanowskie projekty pokazywały że jednak się da i można było coś naprawić/poprawić/umożliwić/spolszczyć i ostatecznie zainstalować i grać... A najnowszy tego przykład z DLC Pinnacle Station które nie znalazło się w Edycji Legendarnej bo zgubiono kod źródłowy... Serio ? Zgubiono ? Zgubić to można klucze (choć mnie się to nigdy nie zdarzyło) albo zgubić się w obcym mieście... Ale żeby oprogramowanie zgubić ?? Co za ludzie tam pracują ? Ale oczywiście już fani gry zajęli się sprawą i rezultat znamy...
A co się tyczy mojego pierwotnego powodu kontaktu to nadal występuje to że po każdym logowaniu lista gier jak i ilość posiadanych różni się od siebie... Wczoraj rano miałem 44 gry, a popołudniu po zalogowaniu już tylko 41... Nie chciało mi się sprawdzać które gry tym razem zniknęły bo znikają różne gry, i nie jest to ograniczone do wybranych tytułów... Czasem zniknie któryś Mass Effect, czasem któryś Crysis, czasem The Sims, czasem któraś z mniejszych starszych tytułów. Nie jest to też ograniczone do gier kupionych czy które otrzymałem od Was w formie darmowego prezentu.
Pozdrawiam.
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 36 minutes ago
- 10 hours ago