Forum Discussion

Aschantka's avatar
Aschantka
Seasoned Veteran
3 years ago

Re: The Sims 3 problem z zakupem dodatków.

@Ankadis92No niestety, od jakiegoś czasu występuje ten błąd z trójką - EA App nie widzi zakupionych trójkowych dodatków i światów. Nic nie pomaga przeinstalowywanie gry. Jedyny sposób, który mi osobiście pomógł (bo też mi zniknęły zakupione dodatki i światy) jest następujący.
Sprawdź w pierwszym punkcie tego procesu naprawy w aplikacji Origin, czy ścieżka instalacji gry prowadzi do tego miejsca, gdzie masz zapisane TS3 - jeśli niczego nie zmieniałaś, i EA App (a wcześniej Origin) domyślnie sama sobie wybrała miejsce - to wszystko ok.

Teraz kliknij w trzy kreseczki w oknie EA App (u góry po lewej stronie ekranu apki) i wejdź w zakładkę pomoc a potem odzyskiwanie aplikacji i wybierz polecenie czyszczenie pamięci podręcznej.

Wcześniej ściągnij z netu aplikację Origin (jeszcze można ją pobrać z różnych stron, ale po pobraniu instalatora jej nie uruchamiaj).
Gdy czyszczenie się zakończy -  uruchom launcher trójkowy (z ikonki jeśli ją masz na pulpicie) lub uruchom trójkę w EA App i odpal  ale jej nie uruchamiaj - potrzebny nam będzie jedynie trójkowy launcher. Wejdź w nim do zakładki Dodatki i akcesoria, która jest po lewej stronie okna  Powinny tam widnieć również te dodatki, które ci się nie wyświetlają w EA App. - zaznacz wszystkie pozycje i wybierz pod spodem polecenie zainstaluj.

Teraz spróbuj uruchomić Origin. Będzie wymagał instalacji, więc postępuj zgodnie z poleceniami, zaloguj się tak jak do EA App. Wybierz miejsce instalacji - byle nie tam gdzie już masz EA App. Za chwilę powinnaś dostać "pocałunek śmierci" czyli informację, że musisz Origina zaktualizować do EA App. Nic nie rób, nie aktualizuj. Ale powinnaś zauważyć, że coś się zaczyna dziać - instalują się wszystkie części TS3. Po zakończeniu procesu zamknij Origin nie aktualizując go. Teraz uruchom EA App i wybierz trójkę ale nie klikaj żeby zagrać, tylko daj opcję napraw grę. Gdy ten proces się zakończy - uruchom trójkę. Wszystkie dodatki powinny być na swoim miejscu.
Ta opcja działała przed ostatnią aktualizacją EA App. Po tej aktualizacji może to już nie zadziałać, bo najwyraźniej EA App gryzie się z Originem - nawet nie odpalonym. Ale jednorazowo może zadziała. Jeśli grę uruchomisz, to po wyjściu z niej usuń Origina (tylko wcześniej sprawdź, czy ci nie zginęła z pulpitu ikonka Ea app (tak się stało u mnie) Wystarczyło jednak Originowi pozwolić się zaktualizować do EA App, dać znów opcję czyszczenia pamięci cache i wszystko wróciło do normy.

Napisz czy to pomogło, a jeśli pomogło - nie zapomnij mi przyznać punk xp

4 Replies

• Rozwiązanie z Originem pomogło, udało się pobrać i zainstalować dodatki. Mega dzięki, pozdrawiam! 🙌

• Hej, mam ten sam problem, próbowałam twojej metody ale niestety nie zadziałała, nadal nie pokazują się brakujące dodatki. Znasz inne rozwiązania?

• xwrnkx's avatar
    xwrnkx
    2 years ago

Hej, mam aktualnie ten sam problem - w bibliotece EA Dolina Smoków widnieje jako "Zawartość w grze", w launcherze TS3 nie jest w ogóle widoczny, w sensie dostępny - nie ma go jak zaznaczyć "do instalacji" a z instalacją Origin w ogóle nie działa - wyskakuje błąd przy próbie instalacji a nie prośba o aktualizację do EA app. 

Naprawianie gry przez EA app, czyszczenie CACHE nic nie daje. Nie dostałam również żadnego kodu od EA app do instalacji na stronie TS3... 

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,392 PostsLatest Activity: 3 days ago