Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
3 years ago

Re: Zmiana folderu docelowego dla EA app

@Lechiander

Najpierw wyczyść cache EA
Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache

Teraz znów otwórz EA ap i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu tej aplikacji.
Wybierz Ustawienia , a nastepnie po prawej opcje Pobierz
Znajdź tam "Miejsce instalacji" i wybierz takie które ci odpowiada.

7 Replies

• @kreatora 

Dziękuję za odp., jednakże chyba nie do końca się zrozumieliśmy.

Nie chodzi mi o zmianę katalogu do instalowania gier, tylko całej aplikacji.

Jak uruchamiamy EAappinstaller można zmienić ścieżkę dostępu z domyślnego, czyli C:\Program Files\EA Games na jakiś inny.

I to właśnie nie działa.

EA ma to w nosie i się instaluje w domyślnym katalogu pomimo tego, że zmieniam na np: D:\Gierki\EA Games.

Jeśli jest taka opcja, to miło byłoby, gdyby działała. Tym bardziej, że mi zależy, żeby nie ładowało mi się to do Program Files.

W załączniku screen, o który moment mi chodzi.

• Lechiander's avatar
    Lechiander
    3 years ago

Chyba załapałem....

Nie ma możliwości zmiany instalacji? Musi być Program Files?

Tylko katalog do gier mogę sobie zapodać?

Jeśli tak, to słabe to niepomiernie, nieprofesjonalne i szkoda słów...

Z bardzo złego założenia wyszedłem, stąd temat. Nie spodziewałem

Nieważne,

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@Lechiander

Sorry, ze dopiero dzisiaj. Spróbuj tego sposobu

Jak wyskoczy ci białe okno przy probe zmiany miejsca instalacji EA ap, to na dole tego okna powinieneś mieć pustą linijkę . Wpisz w nią Np: D:\Gry i daj enter 

• @kreatora 

Nie ma sprawy, też czasem jestem zajęty. 😉
    Dzięki w ogóle za jakąś radę. 🙂

@EA_Kuba 

Przepraszam, ale dopiero dzisiaj mogę się za to wziąć i spróbuję rady kreatorki.

• Lechiander's avatar
    Lechiander
    3 years ago

@kreatora 

Niestety, obydwa sposoby nie zadziałały. ;(
    Miałem Origin na D. EA usunęła, za każdym razem usuwa. Kombinowałem, jak radziłaś na różne sposoby.
    Instalowałem z Originem z wpisem ścieżki (zatwierdzałem Enterem) i bez. Wskazywałem katalog docelowy myszką.
    Pozamykałem wszystkie aplikacje z Menedżera. Odinstalowywałem z Revo. Usuwałem ręcznie ewentualne resztki z Program Files i AppData. Skanowałem CCleanerm. Uruchamiałem jako administrator.

Więcej grzechów nie pamiętam. ☹️

• Lechiander's avatar
    Lechiander
    3 years ago

A w ogóle komuś się udało zainstalować to gdziekolwiek indziej?

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,391 PostsLatest Activity: 8 days ago