Forum Discussion

mackrass's avatar
2 months ago
Solved

Utrata gier z biblioteki po zaktualizowaniu adresu mail.

Witam serdecznie,

Jakiś czas temu aktualizowałem dane na swoim koncie EA APP, dokładnie to zmieniłem adres mail z nieużywanego, na aktualny obecnie używany (do obu adresów mail wciąż mam dostęp).

Na poprzednim mailu miałem gry zakupione jeszcze przez Origin. Po zaktualizowaniu maila na nowy straciłem gry, które wcześniej widniały w bibliotece. Dodatkowo próbując zalogować się na EA APP starym mailem, proszą mnie o wprowadzenie kodu weryfikacyjnego, który nie zostaje mi wysłany (sprawdzałem wszystkie foldery wraz ze spamem).

Proszę o pomoc i dziękuję.

• Hej @mackrass 

Wygląda na to, że posiadasz dwa konta EA, jedno ze starym adresem email, drugie z nowym. 

Logując się nowym adresem Twoja biblioteka jest pusta - znaczy to, że nie aktualizowałeś adresu email na starym koncie a założyłeś nowe. 

Jeśli na Twoim koncie nie miałbyś aktywnego starego adresu email, w momencie logowania pojawiłby się komunikat - "niepoprawny adres email", dlatego, że adres ten nie byłby już używany. Z racji tego, że jest aktywny - pojawia się monit odnośnie dwustopiowej weryfikacji logowania. 

Jeśli kod nie trafia na Twoje konto, możesz skorzystać z zapasowych kodów, które wyświetliły się podczas włączania weryfikacji logowania. 

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    28 days ago

Hej @mackrass 

Wygląda na to, że posiadasz dwa konta EA, jedno ze starym adresem email, drugie z nowym. 

Logując się nowym adresem Twoja biblioteka jest pusta - znaczy to, że nie aktualizowałeś adresu email na starym koncie a założyłeś nowe. 

Jeśli na Twoim koncie nie miałbyś aktywnego starego adresu email, w momencie logowania pojawiłby się komunikat - "niepoprawny adres email", dlatego, że adres ten nie byłby już używany. Z racji tego, że jest aktywny - pojawia się monit odnośnie dwustopiowej weryfikacji logowania. 

Jeśli kod nie trafia na Twoje konto, możesz skorzystać z zapasowych kodów, które wyświetliły się podczas włączania weryfikacji logowania. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    24 days ago

@mackrass Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,096 PostsLatest Activity: 4 months ago