3 years ago
GeForce Now problem
Witam zakupiłem na gf now abonament ea pleay by zagrać w dragon age inkwizycję na moje konto origin w sensie by zakupić musiałem się zalogować i problem jest taki ze logując się całkowicie osobno na ...
Jest wszystko w porządku.
Po prostu kupiłeś usługę EAPlay w GF Now po za stroną EA/Origin i możesz korzystać z tego tylko w GF Now. Jeżeli chcesz korzystać z subskrypcji na samym kliencie Origin, to musisz wykupić osobno EAPlay w EA/Origin.
Ta sama zasada dotyczy również Steam, jeżeli wykupisz subskrypcję EAPlay na Steam, to tylko tam możesz z tego korzystać.
Hejka. Niestety problem nadal trwa, mam EA Play w ramach subskrypcji Xbox Game Pass. Niestety do grania mam tylko konsolę, a jak w FPS'y wieloosobowe to tylko na klawiaturze i myszce. Dlatego pomyślałem o usługę GeForce NOW i pojawia się błąd, że rzekomo nie posiadam owe gry. Podobno wystarczy dodać do biblioteki, ale to zrobiłem. I nic.
Dodam że na EA App widnieje subskrypcja EA Play i pograłem oczywiście te gry które mi powinni działać. Słabo, bo to laptop np Simcity czy Dragon Age II, której nie posiadam (nie kupiłem) to mam w kolekcji tak jak właśnie Battlefield V czy też Battlefield 1. A na Originie, którego zamknęli to już nie. Pojawia mi się takie okienko przy uruchomieniu.