Forum Discussion

wienzo's avatar
3 years ago

Gry z EA PLAY w ramach XBGP Ultimate nie działają

Żadna gra z EA Play nie uruchamia się lub po kilku sekundach od próby uruchomienia włącza z powrotem EA Desktop. Jedyna gra która działa to NFS Heat który kupiłem w wersji pudełkowej i aktywowałem w originie. Tam też go pobrałem. Moje konto EA jest powiązane z kontem Xbox i ma taki sam ID. Czy jest na to rozwiązanie?

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @wienzo 

Proszę dodaj do wyjątków w ustawienaich antywirusa EA app, Xbox app oraz gry, które chcesz uruchomić.

Następnie, aby wykluczyć konflikt gry z innymi aplikacjami i usługami działającymi na komputerze, uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.

Pomocny link: https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/929135

Mam nadzieję, że to pomoże. Pozdrawiam,

_Kalina

• wienzo's avatar
    wienzo
    3 years ago
    @EA_Kalina Niestety nawet w czystym rozruchu bez żadnych procesów oprócz EA Background Services wymaganych do uruchomienia EA Desktop gry nadal nie działały
  • wienzo's avatar
    wienzo
    3 years ago
    @EA_Kalina Spełnia wymagania, a konto na którym je uruchamiam ma uprawnienia administracyjne. Nawet po reinstalacji EA app i gier, nie działają
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

@wienzo warto mimo wszystko przetestować nowe, "czyste" konto administratora. 

1. Wybierz pozycję Start  > Ustawienia  > Konta , a następnie wybierz pozycję Rodzina i inni użytkownicy. (W niektórych wersjach systemu Windows zostanie wyświetlona opcja Inni użytkownicy).

2. Obok pozycji Dodaj innego użytkownika, wybierz pozycję Dodaj konto

3. Wybierz pozycję Nie mam informacji logowania tej osoby, a następnie na kolejnej stronie wybierz pozycję Dodaj użytkownika bez konta Microsoft.

4. Wpisz nazwę użytkownika, hasło i wskazówkę do hasła lub wybierz pytania zabezpieczające, a następnie wybierz pozycję Dalej.

5. Zmień typ konta na Administrator.
    6. Uruchom ponownie komputer.

Pozdrawiam,

_Kalina

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Hej @wienzo 

Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem 🙂 

• Jak masz EA Play w ramach subskrypcji Xbox Game Pass, to musisz być zalogowany na Microsoft Store i Xbox. To ważne. I oczywiście najlepiej uruchomić te wszystkie aplikację. Potem EA App. To dość dziwnie wszystko działa, ale póki co nie napotkałem problemu z żadnymi grami. Nawet jak ściągnę grę na platformę Xbox. Może jakieś biblioteki Ci brakuje typu Visual Studio, directx itp.

PS. Zapomniałem dopisać, że jeszcze Xbox Identity Provider też jest potrzebny. 

Featured Places

Node avatar for EA Play

EA Play

Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami i wiadomościami o EA Play!Latest Activity: 12 days ago
614 Posts