Forum Discussion

Damirox's avatar
Damirox
Seasoned Novice
3 years ago
Solved

Problem z FIFĄ23 STEAM EA-PLAY

Dzisiaj kupiłem dostęp do EA-Play, 03.11.2022 - 03.12.2022, wraz z tym otrzymałem dostęp do 10 godzinnej rozgrywki m.in. w fifie 23.

Grę udało mi się uruchomić jeden raz, zagrałem dwa, trzy mecze i gra scrashowała i od tamtego czasu nie jestem w stanie jej nawet uruchomić. Kiedy włączam grę przez Steama, komputer chwilę próbuje coś załadować, ale po chwili znika napis: "Zatrzymaj" a powraca "Graj", tak jakby gra zamknęła się zanim na dobre się otworzyła. W między czasie natomiast otwiera się aplikacja EA-App, która ukazuje błąd: "Kup grę, aby kontynuować". 

Nie minął mi jeszcze czas (10 godzin) dostępu do gry.
Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie gre, EA-App oraz Steam

Zweryfikowałem pliki
Dodałem wyjątek do antyvirusa

Wszystkie sterowniki są zupdetowane

Gra chodziła normalnie, bez przycinek (za wyjątkiem tego jednego crasha)

Spełniam wymagania gry

Żadne z powyższych nie pomogło.

• Tak, problem został rozwiązany poprzez ustawienie automatycznego uruchamiania się EA-App oraz Steama jako administrator. Takie same uprawnienia musiałem dać dla samego pliku gry *.exe, oraz kilku innym plikom, m.in. EABackgroundService.exe

Aby nie zostawić innych osób, bez odpowiedzi na pytanie jak to naprawić, zostawiam link do filmiku na youtube, którym posiłkowałem się szukając rozwiązania:

TUTAJ 

5 Replies

• Damirox's avatar
    Damirox
    Seasoned Novice
    3 years ago

Tak, problem został rozwiązany poprzez ustawienie automatycznego uruchamiania się EA-App oraz Steama jako administrator. Takie same uprawnienia musiałem dać dla samego pliku gry *.exe, oraz kilku innym plikom, m.in. EABackgroundService.exe

Aby nie zostawić innych osób, bez odpowiedzi na pytanie jak to naprawić, zostawiam link do filmiku na youtube, którym posiłkowałem się szukając rozwiązania:

TUTAJ 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

@Damirox fantastycznie, że wszystko działa🙌 Wielkie dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem +XP

Featured Places

Node avatar for EA Play

EA Play

Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami i wiadomościami o EA Play!Latest Activity: 11 days ago
614 Posts