Forum Discussion

Ovlyys's avatar
4 years ago

Problem z instalacją gier Xbox Game Pass Ea Desktop

Witam. Zakupiłem Xbox Game pass Ultimate. Jak pisało w opisie jest również EA Play. Chciałem zainstalować Battlefield 4 lecz po kliknięciu w aplikacji Xbox zainstaluj przenosi mnie do okna z EA Desktop. Zalogowałem się i wszystko cacy tyle że zamiast móc bez problemu zainstalować grę, aplikacja EA Desktop daje mi wybór wykupienia abonamentu lub gry co jest dosyć dziwne ponieważ mam usługę Xbox Game Pass Ultimate.

9 Replies

• KTelFyr1's avatar
    KTelFyr1
    4 years ago

Ja mam połączone konta, a problem wciąż ten sam. Nawet konta rozłączałem i łączyłem ponownie.

Co ciekawsze kilkanaście tygodni temu (chyba w marcu jakoś) miałem XGP Ultimate i EA Desktop widział ją bezproblemowo. Wczoraj postanowiłem odnowić subskrypcję która się zakończyła wcześniej i jest problem.

• Konta połączone, pamięc podręczna wyczyszczona, reinstalowałem ea desktop jednak nadal ten sam problem. Również kiedyś miałem Xbox passa wtedy działało bez problemu jednak abonament wygasł, wczoraj zakupiłem go ponownie, i gdy chce pobrać grę wyskakuje okno z wyborem planu.

• EA_Cekiel's avatar
    EA_Cekiel
    Icon for EA Staff rankEA Staff
    4 years ago

Hej @Szuplatks@KTelFyr1 

Problem, na który się natknęliście wydaje się być związany z sytuacją, kiedy miało miejsce odnowienie subskrypcji i użytkownik nie może pobrać gry w jej ramach. Problem ten jest aktualnie analizowany przez zespół odpowiedzialny za EA Play.

Dodatkowe informacje jak i najświeższe aktualizacje na ten, konkretny temat znajdziecie również w tym wątku na forum anglojęzycznym (informacje te znajdują się w najnowszych wpisach). 

Wszelkie dodatkowe detale przekazywane przez graczy są na bieżąco analizowane przez zespół EA Play. 

• Witam. Konta EA jaki i Xbox mam połączone ,pamięć podręczna wyczyszczona, reinstalowałem EA desktop , lecz dalej mam problem z tym że nie mogę pobrać gier będących w abonamencie EA. Za każdą próbą pobrania odsyła mnie do aplikacji EA desktop i każe kupić gre lub abonament.

About EA Play

Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami i wiadomościami o EA Play!573 PostsLatest Activity: 4 days ago