Forum Discussion

MastaIV's avatar
MastaIV
Seasoned Newcomer
2 months ago
Solved

Problem z kontem i zmianą adresu e-mail

Dzień dobry,

Mam od kilkunastu lat konto przypisane do adresu e-mail, na platformie z której już nie korzystam i nie chcę korzystać.  Chciałbym, żeby konto EA było powiązane z moim adresem na poczcie g-mail i powiązane z google. 

Nie potrafiłem dostać się do mojego konta EA ,  żeby tam zmienić niechciany już adres mailowy na gmail.  Zapomniałem hasła EA, a żeby je zresetować musiałem prosić żeby EA wysłało mi na maila kod do resetowania hasła.  Niestety po wielokrotnych próbach kod do resetowania nie dotarł na moją pocztę (sprawdzałem w spamie i wszystkich innych możliwych katalogach) . 

Gram na konsoli PS5 i dopiero w domu udało mi się uzyskać dostęp do konta EA właśnie przez konsolę.

Niestety popełniłem błąd i zanim dostałem się do mojego konta EA przez konsolę, założyłem nowe konto EA przez google - myślałem, że będzie się dało jakoś powiązać i mieć podpięte pod konto 2 adresy e-mail.

Teraz mam nowe, puste konto EA powiązane z moim preferowanym i codziennie używanym adresem mail na platformie google i stare konto EA, które po prostu chciałbym powiązać z moim codziennym kontem na gmailu, ale nie mogę tego zrobić , bo jak wspomniałem wcześniej , trochę się rozpędziłem i założyłem nowe konto powiązane z adresem gmail i jak próbuję zmienić adres w ustawieniach konta, to nie mogę ponieważ mój adres gmail jest powiązany z tym nowym kontem.

Nie potrzebuję tego nowego konta, chciałbym je usunąć i na starym koncie przy którym chce zostać, zmienić adres mail na aktualny (ten z gmail)

Trochę to zawiłe, gdyby coś było niejasne, to postaram się opisać lepiej.

Serdecznie proszę o pomoc.

Pozdrawiam serdecznie

• MastaIV​ Jeśli masz dodatkowe pytania i nie możesz kontynuować w tym wątku, możesz spróbować utworzyć nowy wpis, gdzie zaznaczysz, że jest to kontynuacja tej rozmowy. 

Innym wyjściem, bo dotyczy zmian na koncie, jest bezpośredni kontakt poprzez EA Help (czat/ email). 

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej MastaIV​ 

Rozwiązaniem (też nieco zawiłym ;) ) będzie utworzenie kolejnego pomocniczego adresu email. Ważne jest jednak byś miał do niego dostęp. Na swoim koncie gdzie jest wpisany Twój preferowany adres, zmień go na ten pomocniczy. Możliwe, że będzie musiał potwierdzić  tę zmianę dlatego niezbędny będzie dostęp do tej skrzynki. 

W ten sposób zwolnisz swój preferowany adres, który możesz wpisać na swoim głównym koncie. 

Zanim zaczniesz usuwać konta EA upewnij się, że nie jest do niego przypisane Twoje konto PSN z grami. 

https://help.ea.com/pl/articles/ea-account/delete-ea-account/

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

Hej MastaIV​ 

Nie zapomnij oznaczyć odpowiedzi EA_Kuba​  jako rozwiązanie. Jeśli jednak masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać!  

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

MastaIV​ Jeśli masz dodatkowe pytania i nie możesz kontynuować w tym wątku, możesz spróbować utworzyć nowy wpis, gdzie zaznaczysz, że jest to kontynuacja tej rozmowy. 

Innym wyjściem, bo dotyczy zmian na koncie, jest bezpośredni kontakt poprzez EA Help (czat/ email). 

• MastaIV's avatar
    MastaIV
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

W dalszym ciągu nie mogę rozwiązać tego problemu. Próbowałem "podpiąć' 3 różne adresy" ale wyskakuje zawsze ten sam komunikat jak poniżej. Odczekiwałem nawet po kilka dni , bo komunikat sugeruje, że może nie działać z powodu niedawnej aktualizacji, jednak mimo wielu prób i czasu , nic to nie dało.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    1 month ago

Dzięki za aktualizację MastaIV​ 

Przykro mi, że nie udało Ci się jeszcze zaktualizować danych na koncie. Obawiam się, że w tym przypadku jedynym rozwiązaniem będzie skontaktowanie się z nami poprzez czat. 

Featured Places

Node avatar for EA Play

EA Play

Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami i wiadomościami o EA Play!Latest Activity: 1 month ago
612 Posts