Forum Discussion

PsYcHoTaTaa01's avatar
5 years ago

Xbox Game Pass Ultimate dla PC i EA Play

Witam. Mam problem i niegdzie nie jest on objaśniony. Zakupiłem xbox gamepass ultimate i nie wiem jak aktywować ea play które jest teraz dostępne w ramach gamepass ultimate

19 Replies

• Vasaioo's avatar
    Vasaioo
    5 years ago

Udało mi się połączyć konta Microsoftu & EA lecz nie dostałem wciąż tego EA Play w ich nowym kliencie Beta... kiedy to będzie działać ? mamy czekać do sierpnia ? jaki sens ma w takim razie Ultimate dla PC skoro jest okrojony i o tym się dowiadujemy dopiero po fakcie zakupu...

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    5 years ago
    @K1t5un3_221 Witaj. Aktualnie nie ma żadnych nowych informacji na temat kiedy pojawi się usługa Xbox Game Pass z EA Play na PC. Jedyna zapowiedziana data to 2021. W tej chwili masz promocję na EA Play za 4 zł dla nowych subskrybentów na wszystkich platformach. 🙂
  • Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    5 years ago
    @Vasaioo Hej. Wydaje mi się że ta sytuacja nie zależy od EA a powinieneś zgłosić się do pomocy technicznej Microsoftu. Tutaj masz wszystkie informacje:
    https://www.xbox.com/pl-PL/games/ea-play

Możesz napisać o zwrot środków masz na to 14 dni od zakupu. Zwrot może nie być uwzględniony jeśli korzystałeś z gier w ramach subskrybcji Xbox Game Pass. Sprawdź tutaj : https://support.xbox.com/pl-PL/help/subscriptions-billing/manage-subscriptions/refund-subscriptions
  • Pany i Panewki rozwiązałem to :D

Póki co nie mamy co liczyć na działającą usługę EA Play która to dołączana jest z XGPU na platformie PC :D ciągle podają datę " Coming to Xbox Game Pass for PC on 2021" ale sami nie wiedzą kiedy jeszcze dokładnie będzie 🤒

Informacja oficjalna z 15 Grudnia jest wciąż aktualnym stanowiskiem MS... nic tylko liczyć na farta że dołączą chociaż do wakacji :D

Połączenie konta EA & Xbox nic nie daje i nie zmienia dopóki tego nie "klepną" dla wersji PC

• Witam mam wykupioną subskrypcję xbox ultimate, na konsoli wszystko śmiga. Co zrobić, żeby ea play z tej subskrypcji działało też na moim komputerze? Posiadam Windows 10, aplikację xbox połączoną ze Steam. Z góry dziękuję.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @wrubelhere 

Połączyłem Twój temat z innym gdzie został poruszony ten problem. 

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    5 years ago

@2recewbozence Witaj. Jeśli chodzi o Xbox Game Pass PC z EA Play jest to bardzo korzystana oferta. Uważam że nie zostanie zaimplantowana za szybko zauważmy że Xbox Game Pass PC sam w sobie jest korzystną oferta w połączeniu z Ea Play oferowałoby bardzo pokaźną bibliotekę gier za niewielka cenę 39.90 zł miesięcznie z czego w tej chwili Ea Play standard kosztuje 14 zł jeśli taka zmiana ma nastąpić oznaczało by to podniesienie ceny Xbox Game Pass PC o minimum 10 zł. Pamiętajmy że Microsoft potwierdził że cena z EA Play nie zwiększy się. Dodajmy do tego to że Steam oferuje Ea Play. Wiec jedna usługę jaką jest Ea Play można nabyć na 3 różnych platformach na PC. Wtedy taka usługa na Steam będzie w gruncie rzeczy nie opłacalna na korzyść Xbox Game Passa chyba że Steam zaoferuje dla graczy usługę EA Play Pro 🙂. Wydaje się że maja ciężki orzech do zgryzienia, wiec czekajmy cierpliwie 🙂 

About EA Play

Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami i wiadomościami o EA Play!599 PostsLatest Activity: 2 days ago