Zmiana EA ID na nazwę skradzioną i niedostępną
Dzień dobry,
piszę już lekko poirytowany biernością Wsparcia względem mojej sprawy. Mianowicie moje pierwsze założone konto na platformie Origin o EA ID: rafalrazor i e-mailu: [edit: email address removed] zostało kiedyś skradzione. Nie zależy mi już na dostępie do tamtego konta, ale chciałbym posiadać na drugim koncie, założonym w 2014 roku EA ID jak na wszystkich pozostałych platformach (m.in. Steam oraz PSN): rafalrazor, aby było jednolicie. Pseudonim "rafalrazor" jest kombinacją, której używałem nie tylko na platformach z grami, ale również na innych stronach/forach i zawsze była dostępna. Pseudonim wyróżnia polski człon - imię Rafał, które w tej formie występuje tylko w języku polskim. Wsparcie nie chce uwierzyć, że ja byłem pierwszym właścicielem konta i "rafalrazor" jest unikatową nazwą. Jakim cudem, aby zmienić hasło na tym koncie, należy wpisać kod wysłany na następującego e-maila: sj*****@gmx.hk.cn. Jak widzicie, jest to hongkońska domena. Nie ma możliwości, aby jakiś użytkownik, mieszkaniec Hongkongu wymyślić sobie właśnie taką nazwę - wynika to po prostu z kradzieży konta kilka lat temu.
Czy naprawdę jest to tak kłopotliwe, aby na skradzionym koncie zmienić EA ID na inne a mi pozwolić w końcu ustawić: rafalrazor, abym mógł mieć na każdej platformie te same ID? Ktoś pomyśli, że to błahostka, ale dla mnie jest to ważne przez to, że nie wynika to z faktu wybrania przez innego użytkownika takiej nazwy, ale przez kradzież. Dla potwierdzenia wysyłam swoje ID z platformy Steam.
Pozdrawiam
Hej @rafalkremiec
Przykro nam że jesteś w tej sytuacji, ale forum społeczności AHQ nie jest w stanie pomóc w rozwiązywaniu problemów związanych z kontem EA.
Jeśli nie masz dostępu do swojego poprzedniego konta EA i potrzebujesz dokonać edycji, takiej jak zmiana ID (tak by móc tą samą nazwę wykorzystać na innym koncie), ze względów bezpieczeństwa, musimy przeprowadzić dokładną weryfikację konta. Proces ten jest dokonywany przez naszych doradzców poprzez czat lub email. Mogę w tym wypadku doradzić, aby spróbować ponownie potwierdzić własność konta.
Rozumiem, że to może być frustrujące, ale jesteśmy tutaj, aby ci pomóc i zapewnić bezpieczeństwo każdego konta.
Pozdrawiam serdecznie,
_Kalina