Czarny ekran po uruchomieniu F1 przez Steam
Gdy włączam gre na steam, ładuje mi okienko po czym mam black screena. Wczesniej tego nie miałem ktos wie jak naprawic? Pobrałem na nowo gre i nie pomogło.
Dzięki za DxDiag SlimekBeLike_
Po pierwsze, na dysku C: masz tylko około 15 GB wolnego miejsca. Spróbuj zwolnić więcej miejsca, najlepiej minimum 30–50 GB, bo mała ilość wolnej przestrzeni może powodować problemy z cache, aktualizacjami, shaderami albo plikami tymczasowymi gry.
Po drugie, w raporcie są wpisy LiveKernelEvent / WATCHDOG, które często mogą być związane ze sterownikiem karty graficznej lub zawieszaniem się sterownika. Na test spróbowałbym zrobić czystą instalację sterownika GPU albo cofnąć się do poprzedniej stabilnej wersji. Najlepiej użyć w tym celu DDU: [PORADNIK] Czysta reinstalacja sterowników GPU (DDU – krok po kroku) | EA Forums - 13299974
Dodatkowo spróbuj:
- wyłączyć Steam Overlay, Discord Overlay, AMD Overlay / Adrenalin overlay i MSI Afterburner/RivaTuner,
- uruchomić grę w trybie okna przez Alt + Enter, jeśli pojawi się czarny ekran,
- usunąć/zmienić nazwę folderu z ustawieniami gry w Dokumentach, żeby gra utworzyła nowe ustawienia,
- sprawdzić spójność plików gry w Steam,
- uruchomić Steam i grę jako administrator.
Jeśli po tym nadal będzie czarny ekran, warto sprawdzić Podgląd zdarzeń Windows po nieudanym uruchomieniu gry i zobaczyć, czy pojawia się błąd sterownika AMD albo konkretny moduł powodujący crash.