Forum Discussion

AdamAdamski_PL's avatar
3 years ago

F1 2022 Wywala do pulpitu na pc

Cześć. Mam problem z grą F1 2022 na laptopie. Mianowicie podczas ładowania kariery gra sama wychodzi na pulpit bez żadnego powiadomienia o błędzie. czy ktoś spotkał ten sam problem? jak to naprawić?

Specyfikacja laptopa to : Intel I5 11400H ,16gb ram, 512gb SSD , RTX 3050

15 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @AdamAdamski_PL 

Od czasu mojego ostatniego postu została wydana aktualizacja gry, która wprowadziła pewne poprawki związane ze stabilnością gry. Czy po aktualizacji problem występuje nadal?

@Dillu86 Przykro mi, że doświadczasz problemów z działaniem gry. 

Chętnie pomogę, nie mniej będę potrzebował więcej informacji na temat tego jak problem wygląda u Ciebie. 

Czy wykonywałeś kroki, które znajdują się w tym wątku, a są nimi: 

- Sprowadzenie gry do domyślnych ustawień

- Uruchomienie gry jako administrator

- Roll back sterownika

- Instalacja gry na innym dysku

- Odłączanie urządzeń podpiętych do portów USB

- Aktualizacja systemu/ NET Framework (oraz włączenie platformy z poziomu Panelu sterowania) 

- Ponowna instalacja aktualizacji VC++, których instalatory znajdują się w folderze gry 

Ważne: Jeśli, przy wykonywaniu któregokolwiek z kroków, pojawił się błąd, lub inny komunikat, ewentualnie któregoś z kroków nie wykonałeś - daj nam znać. 

• @EA_Kuba Pomogło przeistalowanie gry i zainstalowanie jej na innej partycji dysku i do tej poray działa bez zarzutu
    pozdrawiam 🙂
  • @EA_Kuba Witam ponownie niestety powróciło wieszanie się gry nie wiadomo dlaczego .Czasem też przy uruchomianiu gry nie włancza się za pierwszym razem tylko za drugim platforma na której mam gre to ORGIN jakieś inne rozwiążania EA_Kuba ?!
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Dillu86 

Czy wykonywałeś kroki, które wymieniłem w poprzednim poście:

- Sprowadzenie gry do domyślnych ustawień

- Uruchomienie gry jako administrator

- Roll back sterownika

- Instalacja gry na innym dysku

- Odłączanie urządzeń podpiętych do portów USB

- Aktualizacja systemu/ NET Framework (oraz włączenie platformy z poziomu Panelu sterowania) 

- Ponowna instalacja aktualizacji VC++, których instalatory znajdują się w folderze gry 

Ważne: Jeśli, przy wykonywaniu któregokolwiek z kroków, pojawił się błąd, lub inny komunikat, ewentualnie któregoś z kroków nie wykonałeś - daj nam znać. 

About F1® Dyskusja o serii

Dołącz do innych graczy, którzy rozmawiają o klasycznych grach F1® tutaj.173 PostsLatest Activity: 7 days ago