Forum Discussion
Jakie są twoje ulubione ulepszenia rozgrywki w tej edycji?
Dostarczyliśmy trzy tory odwrotne: Austria, Silverstone i Zandvoort. Różnica podczas ścigania się na torze w odwrotnym kierunku jest znacznie głębsza, niż można sobie wyobrazić, i pod wieloma względami wymaga odrzucenia myśli, że znasz te trasy, i traktowania ich jak zupełnie nowe tory.
System nagrań prawdziwych kierowców wprowadzony w F1 24 został znacznie rozszerzony – prawie podwoiliśmy liczbę wypowiedzi w porównaniu z ubiegłym rokiem i rozszerzyliśmy zastosowanie systemu na różne sposoby: teraz otrzymujesz komunikaty głosowe kierowcy w kwalifikacjach i wyścigu, komunikaty szefów zespołów i rozmowy z inżynierem wyścigowym. Celem tych nowości jest zapewnienie graczom bardziej autentycznych i wciągających wrażeń.
Kolejną nowością jest danie graczom większej kontroli nad ikonicznymi kierowcami. Możesz teraz pozwolić zespołom SI w obu trybach kariery na rekrutowanie ikonicznych kierowców z rynku, co oznacza, że w pewnym momencie możesz zmierzyć się z niektórymi gwiazdami toru.
Wiem, że Codemasters jest mocno związane ze swoją bazą graczy, ucząc się od siebie nawzajem i wprowadzając zmiany, kiedy jest to konieczne. Myśląc o tym, czy były jakieś wspólne problemy, które zamierzaliście naprawić od czasu F1 24?
Słuchanie społeczności zawsze było ogromną częścią tego, jak budujemy każdą grę. Większość nowych i zaktualizowanych funkcji, które wprowadziliśmy w F1 25, jest wynikiem naszego uważnego słuchania tego, czego chcieli fani — przebudowa trybu Mój zespół, ożywienie kolejnego rozdziału „Drogi do sławy” oraz nowy edytor naklejek to tylko kilka z przykładów.
Skupiliśmy się również na prowadzeniu naszych bolidów. Wiedzieliśmy, że w przypadku F1 24 istnieją możliwości rozwoju, i uczyniliśmy z nich priorytet na podstawie informacji od graczy. Przebudowaliśmy podstawowy model zachowania w oparciu o bezpośrednie opinie od symulatorowych kierowców, twórców treści i naszej społeczności, którzy mieli wcześniejszy dostęp do gry. Te sugestie pomogły nam stworzyć doświadczenie jazdy, które jest bardziej zrównoważone i stabilne, z ograniczonym podsterownością oraz tyłem, który czuje się znacznie bardziej posłusznie przy przyspieszaniu.
About F1® Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 18 days ago
- 2 months ago