Logitech G920 Xbox Series S - sterowanie zepsute po aktualizacji F1 26 DLC
Po aktualizacji F1 25 do pakietu F1 26 DLC mam poważny problem z kierownicą Logitech G920 na Xbox Series S.
Przed aktualizacją używałem 270° obrotu kierownicy i wszystko działało idealnie. Po aktualizacji samochód reaguje zupełnie inaczej. Muszę wykonywać znacznie większy ruch kierownicą niż wcześniej, praktycznie jak w samochodzie drogowym. Sprawdzałem ustawienia wielokrotnie. Testowałem 180°, 270°, zwiększałem zakres ruchu kierownicy oraz saturację skrętu. Saturacja częściowo zmienia odczucia, ale nie rozwiązuje problemu. Nawet przy 180° kierownica zachowuje się nieprawidłowo. Restartowałem konsolę, odłączałem i podłączałem kierownicę oraz ponownie sprawdzałem wszystkie ustawienia kalibracji.
Z tego co widzę, podobny problem zgłaszają również inni użytkownicy Xboxa po aktualizacji F1 26 DLC. Czy EA jest świadome tego problemu i czy trwają prace nad poprawką? Obecnie problem praktycznie uniemożliwia mi dalszą jazdę w karierze.
Nareszcie wszystko działa jak należy, sterowanie wróciło do normy 🙂 Dzięki za zgłoszenie problemu, teraz wreszcie mogę wrócić do ścigania.