Forum Discussion

KK-Racer_f1's avatar
KK-Racer_f1
Rising Rookie
3 months ago
Solved

Logitech G920 Xbox Series S - sterowanie zepsute po aktualizacji F1 26 DLC

Po aktualizacji F1 25 do pakietu F1 26 DLC mam poważny problem z kierownicą Logitech G920 na Xbox Series S.

Przed aktualizacją używałem 270° obrotu kierownicy i wszystko działało idealnie. Po aktualizacji samochód reaguje zupełnie inaczej. Muszę wykonywać znacznie większy ruch kierownicą niż wcześniej, praktycznie jak w samochodzie drogowym. Sprawdzałem ustawienia wielokrotnie. Testowałem 180°, 270°, zwiększałem zakres ruchu kierownicy oraz saturację skrętu. Saturacja częściowo zmienia odczucia, ale nie rozwiązuje problemu. Nawet przy 180° kierownica zachowuje się nieprawidłowo. Restartowałem konsolę, odłączałem i podłączałem kierownicę oraz ponownie sprawdzałem wszystkie ustawienia kalibracji.

Z tego co widzę, podobny problem zgłaszają również inni użytkownicy Xboxa po aktualizacji F1 26 DLC. Czy EA jest świadome tego problemu i czy trwają prace nad poprawką? Obecnie problem praktycznie uniemożliwia mi dalszą jazdę w karierze.

• Nareszcie wszystko działa jak należy, sterowanie wróciło do normy 🙂 Dzięki za zgłoszenie problemu, teraz wreszcie mogę wrócić do ścigania.

9 Replies

• Nareszcie wszystko działa jak należy, sterowanie wróciło do normy 🙂 Dzięki za zgłoszenie problemu, teraz wreszcie mogę wrócić do ścigania.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej KK-Racer_f1​ 

Poprawka dla kierownic Logitech została wydana 8 czerwca. 

Spróbuj przywrócić domyślne ustawienia kierownicy i upewnij się, że Twoja gra jest zaktualizowana. 

• Niestety po 2 tygodniach sytuacja bez zmian, w tym momencie jazda jest niemożliwa ☹️  Wiadomo kiedy wyjdzie poprawka?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 months ago

Ha! Czyli przeczucie mnie nie myliło! KK-Racer_f1​ 😁

Na pewno odwiedzę Twój kanał!

Wpadaj częściej na forum, jeśli będziesz chciał podzielić się swoimi wskazówkami lub osiągnięciami w grze!

• KK-Racer_f1's avatar
    KK-Racer_f1
    Rising Rookie
    3 months ago

Dzięki za miłe słowa! 😊 Tak, jestem pasjonatem Formuły 1 i oglądam  każdy wyścig od sezonu 2007. Prowadzę również kanał na YouTube, gdzie gram karierę w możliwie realistyczny sposób, kamera z kokpitu, brak asyst, pełne dystanse wyścigów, strategia, zarządzanie ERS, oponami, paliwem itd.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany, zostawiam link do kanału:
    https://www.youtube.com/@KK-RACER-c1g/videos

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 months ago

Rozumiem KK-Racer_f1​, dzięki za odpowiedź. 

Ścigam się bez asyst, z kokpitu i na AI 110 walcząc o każdą 0,001s więc zmiana charakterystyki sterowania całkowicie uniemożliwia jazdę.

Sądzę po tym zdaniu, że jesteś pasjonatem tej gry i wyścigów F1 😊Jeśli nagrywasz swoje rozgrywki lub streamujesz, możesz zamieścić tutaj swoje linki, jeśli chcesz.

• KK-Racer_f1's avatar
    KK-Racer_f1
    Rising Rookie
    3 months ago

Dziękuję za odpowiedź. Wiem o ustawieniach saturacji, ale w moim przypadku niestety nie rozwiązuje to problemu. Testowałem nawet saturację 100 oraz różne kąty obrotu, nawet 180° i nadal sterowanie jest niepoprawne. Ścigam się bez asyst, z kokpitu i na AI 110 walcząc o każdą 0,001s więc zmiana charakterystyki sterowania całkowicie uniemożliwia jazdę. Pozostaje mi więc czekać na wydanie poprawki.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 months ago

Hej KK-Racer_f1​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Opisany przez Ciebie problem został wysłany do naszego zespołu i aktualnie oczekujemy wydania poprawki, która rozwiąże ten błąd. W międzyczasie możesz skorzystać ze wskazówek z tego wątku (podane są konkretne wartości saturacji):

Hey there,

Good news! A new patch will be on the way to fix the wheel rotation issue for the Logitech 920 on Xbox and older wheels!

In the meantime, you can apply some settings in the game to alleviate the problem and return to racing.

Saturation values for G920 based on game rotation angle as set in the title.

• 180° → Saturation 98-99
    • 270° → Saturation 86-87
    • 360° → Saturation 74
    • 540° → Saturation 49-50

Thank you for your patience!

-Groguet

Featured Places

Node avatar for F1® Dyskusja o serii

F1® Dyskusja o serii

Dołącz do innych graczy, którzy rozmawiają o klasycznych grach F1® tutaj.Latest Activity: 2 days ago
294 Posts