Forum Discussion

Greg2327's avatar
Greg2327
New Veteran
2 years ago

Ślizgawka na xbox series s

Straszna gra, nie można zmieniać kierunku biegu, wygląda to tak jakby wpadali w poślizg jeszcze kilka metrów za nim odzyskasz kontrole. Zawodnicy toczą się jak w mule, lekki kontakt z przeciwnikiem i się przewracają..To wszystko przy pingu max 10ms, bez żadnych strat pakietów. 

4 Replies

• @Greg2327 sprawdz w ustawieniach gry jakie masz ustawienie przelaczania zawodnikow. Domyslne o ile pamietam jest takie, ze jak przelaczasz na zawodnika, to on chwile biegnie w kierunku ktorym biegl i dopiero potem masz kontrole. Mnie osobiscie to dobija...sprobuj zmienic na inna opcje i obadaj. Co do przewracania. Niestety z tego co widze dziala to tak, ze jak przeciwnik ma "zapiety magiczny pressing" to Messi potrafi wywalic Blanca, Hierro czy Puyola. Neymar to najlepszy odbiorca odbiorem tradycyjnym, Dybala ma 9999999 sily. Takze...wiem o czym mowisz i jedyne co mozesz zrobic to szybka gra pilka (co ofc w 99% przypadkow jest bez sensu anyway, bo Twoi zawodnicy beda podawac przeciwnikowi "bo pressing"...). Ja osobiscie wymiekam przy stylu w jakim ta gra mnie ekhmm. Nie powiem co. Dzis zagralem w Div V 15 meczy. Wszystko w tylek bo:

1. Ultra duper pressing bez zuzywania staminy

2. Schematy

3. Ping pong (5 odbiorow w 1 akcji 5 razy pilka pod nogami przeciwnika). 

Jakbym Wam pokazal akcje i gole jakie trace to chyba lapal bym sie na jakas rente. Zagralem lacznie nie wiem 500 meczy? Normalnych, wyrownanych na poziomie, zacietych mialem...5? Ani razu nie zdazyl mi sie mecz, zeby zawodnicy przeciwnika czy w ataku czy odbiorze zachowywali sis tak jak moi...potkniecia o wlasne nogi, niecelne pasy na kilometry, "czekanie" w 100% sytuacjach z podaniem, strzalem az bedzie spalony, obronca sie ustawi albo Bog wie co jeszcze. Dramat.

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    New Veteran
    2 years ago

@JJ_Joe_PLZobacz, ja w ogóle nie mam kontorli nad zawodnikami. Chce wbiec w przeciwnika zabrać, piłke, to ten rozpędza się wolno i nagle przyśpiesza i mija bokiem. Czasem wogóle obrońca się nie poruszy choć na padzie u góry  było wychylenie. I tak w każdym meczu. Teraz po nowym sezonie 5 liga, tragedia. Zawsze zwolniony, powolny, albo biegnie bokiem, lub stoi jak pachołek Przełaczanie zawodników mam ustawione na brak wspomagania, zmiana prawym drążkiem Klasyczne, częstotliwość czułość 8
    https://www.youtube.com/watch?v=RSMe_o5u-jk

• JJ_Joe_PL's avatar
    JJ_Joe_PL
    New Traveler
    2 years ago

@Greg2327 chyba wiem o co kaman. Z "pada" na video wyglada na to, ze nie uzywasz L2 (jockey) w obronie. Bez tego niestety obroncy to banda kolkow i reakcje, timming, odbiory to tragedia. Popraw mnie jesli sie myle, ale wyhlada na to, ze nie naciskasz L2 w obronie. Tragedia bedzie wieksza jesli obronca "sprintujesz" bez L2 i probojesz odebrac pilke - L2 w dwfensywie to MUST.

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    New Veteran
    2 years ago

@JJ_Joe_PLJak jest możlwiwość to staram ustawiać się obrońca przodem do napastnika. Ale tu mamy takie opóźnienie, że po prostu przechodzi sobie bokiem a u mnie delikatne wychylenie drążka powoduję że obrońca się odkrywa, a nawet jak nie ruszysz to po prostu cie przepchnie i tyle. Jedyny możliwy odbiór to wejść wślizgiem lub agresywny odbioór. Ogólnie to musze grać najprostszą grę, jeśli chce sie pobawić zwodami to dostaja laga muzgu, a zwykły strzał wykonują dłużej niż  mocny strzał.  Jak widzisz w obronie jakoś daje radę, przez pierwszą połowe koles oddał jeden strzał. Chodzi o to że im dłużej mecz trwa opóźnienie się pogłebia. Nie chodzi o spadek kondycji Gram w to już od fify 2013

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,642 PostsLatest Activity: 8 hours ago