Forum Discussion

Skipper499's avatar
2 years ago
Solved

Brak przycisku RB i odbioru tradycyjnego w sekcji Obrona

Witam. Mam problem w dostosowywaniu sterowania. Nie mam do wyboru przycisku "RB" w sekcji obrony oraz w tej samej sekcji odbioru tradycyjnego (w fifach nazywał się bodajże po prostu odbiór). W sekcji atak normalnie jest i na pewno ten przycisk działa, ponieważ sprawdzałem. Podsyłam SS'y z tym jak wygląda sekcja Obrona i Atak.

Dodam jeszcze że wcześniej normalnie miałem ten klawisz i interakcję.

• Skipper499's avatar
    Skipper499
    2 years ago

Udało mi się to kilka dni temu naprawić. W "Ustawienia gry" -> "Rozgrywka" w wspomaganiu w obronie w opcji "Obrona" miałem ustawiony "Stary system obrony" przez co wszystko się psuło. Zmieniłem tą opcję na "Zaawansowana obrona", a później na "Obronę taktyczną" (wystarczy wybrać jedną z nich) i normalnie mam opcję odbioru tradycyjnego i możliwość przypisania pressingu kolegi do RB

5 Replies

• BenedictoXC's avatar
    BenedictoXC
    Seasoned Rookie
    2 years ago

Mam ten sam problem, od tygodnia nie działa RB, problem w tym że błędy gry są wybiórcze i nikt nie potrafi pomóc w tym temacie, przeinstalowałem grę, problem nie ustąpił.

• Skipper499's avatar
    Skipper499
    2 years ago

Udało mi się to kilka dni temu naprawić. W "Ustawienia gry" -> "Rozgrywka" w wspomaganiu w obronie w opcji "Obrona" miałem ustawiony "Stary system obrony" przez co wszystko się psuło. Zmieniłem tą opcję na "Zaawansowana obrona", a później na "Obronę taktyczną" (wystarczy wybrać jedną z nich) i normalnie mam opcję odbioru tradycyjnego i możliwość przypisania pressingu kolegi do RB

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem 🙂. 

• @EA_KubaDałoby się, żeby ktoś z adminów zmienił temat na " Brak przycisku "RB" i odbioru tradycyjnego w sekcji "Obrona" "? Teoretycznie mogłoby to ułatwić szukanie problemu osobom, które wpisały albo jedną albo drugą frazę.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,658 PostsLatest Activity: 6 days ago