Brak zwróconych zawodników, nierozwiązana sprawa
Witam,
Od prawie 20 dni mam problem, który skutecznie jest zbywany na czacie (swoją drogą nie wiem czy rozmawiam z botem czy normalną osobą, patrząc po niektórych wiadomościach).
W dniu 29.10 sprzedałem wysoko ocenione karty poprzez QuickSell z powodu duplikatów, chcąc je później przywrócić przy nowym evencie. Przez kolejne dni nie mogłem ich odzyskać ani poprzez aplikacje ani poprzez stronę (nie dało się po prostu wybrać tej daty). Skontaktowałem się poprzez chat dwa dni później (31.10, Sprawa #158776998) gdzie została mi przekazana informacja o wiadomym problemie i próbie naprawienia tego, ogólnie nie przejmować się, karty zostaną przywrócone. Widząc przez kolejne kilka dni brak odpowiedzi a czas na odzyskanie kart mijał, ponownie zgłosiłem sprawę (04.11, Sprawa #159197407) gdzie znów zostałem odesłany z kwitkiem, chociaż informowałem że czas na naprawę błędu w sumie mija:
- "Dheeraj: Właśnie sprawdziłem nasz zespół i tak, otrzymaliśmy również podobne kontakty od innych zawodnicy. Dobra wiadomość jest taka, że nasz zespół jest świadomy problemu i już pracuje nad jego rozwiązaniem"
- "Dheeraj: Obecnie pracujemy nad zidentyfikowaniem wszystkich zawodnicyy, których dotyczy problem z naszej bazy danych."
- "Artur: Ciekawe tylko skoro w dniu jutrzejszym bodajże termin na odzyskanie karty mija - jak potem będę mógł je odzyskać?"
- "Dheeraj: Odnotowaliśmy również szczegóły dotyczące brakującej wartości gracz, ponieważ problem nie został rozwiązany, a także rekompensaty, aby gdy problem zostanie rozwiązany, mój zespół sprawdził gracz."
No cóż, temat zostawiłem żeby toczył się swoją sprawą, czekałem na jakąkolwiek odpowiedź, jeszcze kilka razy przypominałem się w tym temacie, ale dzisiaj wchodząc na status ukazała mi się informacja że sprawa jest zamknięta/rozwiązana. Nie dostałem ani żadnego maila, ani żadnej odpowiedzi, nic. Po prostu, zamknęli mimo informacji wcześniej że kontakt będzie. W tym wypadku ponownie skontaktowałem się dzisiaj (17.11, Sprawa #160490788), i uzyskałem informację że EA bardzo przeprasza za zaistniałą sytuację, ale nic w tej sprawie nie mogą zrobić, jedynie został wprowadzony patch w Companion który naprawił ten błąd (tylko że został wprowadzony już po czasie możliwości dokonania zwrotu tamtych kart):
-"Ronit: W porządku. Sprawdziłem moją bazę danych i wystąpił problem, dlatego nie był/a Pan/Pani w stanie wykonać odzyskiwania, ale został rozwiązany przez nasz zespół, rozwiązanie tego problemu zostało wprowadzone w wersji Companion 24.3.0. Proszę dać mi znać, jeśli mogę jeszcze w czymś pomóc. Chętnie pomogę"
-"Artur: Nie mam możliwości cofnąć się do daty 29.10"
-"Ronit: W porządku. Tak więc nie może Pan/Pani odzyskać starych kart z 29/10."
-"Artur: Nie wiem czy Szanowny Pan jest w stanie to policzyć ale z chęcią Panu pomogę. Od 17 listopada do 29.10 minęło 20 dni. 20 jest prawie 3 krotnie większe od 7"
-"Ronit: Sprawdzę to z moim zespołem, czy możemy coś zrobić z naszej strony."
-"Ronit: Sprawdziłem to z moim zespołem i chciałbym poinformować, że jeśli nie może Pan/Pani zobaczyć opcji starego odzyskiwania, może Pan/Pani nie być w stanie ich odzyskać. Nie chcę Pana/Panią okłamywać ani dawać Panu/Pani fałszywych oczekiwań, dlatego powiedziałem Panu/Pani."
Brzmi to jak bardzo nieśmieszny żart, chociaż żartem nie jest. Karty sprzedane na "QS", były między innymi kartami które zostały zakupione za REALNE pieniądze w paczkach, więc jest to jawna kradzież i oszustwo. Czy jest jakaś opcja kontaktu z kimś normalnym a nie z "botem" z chatu i załatwienie sprawy? Chcę odzyskać karty które wtedy zostały sprzedane (chciałem je użyć w Evencie ale od tego czasu to już zaraz 3 event minie), bądź otrzymać rekompensatę.
Sprawy zgłoszone:
Sprawa #158776998
Sprawa #159197407
Sprawa #160490788